Slikta dūša 24h diennaktī 7 dienas nedēļā

Slikta dūša 24h diennaktī 7 dienas nedēļā

13. Jun 2011, 15:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Un tomēr... ir daudz kā jauna.


 

Kaut arī iepriekšējā ierakstā paudu domu, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tomēr otrajā grūtniecībā arī izdodas uzzināt ne mazums jauna.

 

 

Savā ziņā šoreiz vairāk meklēju informāciju internetā, izdaru kritiskus secinājumus un mēģinu tos saskaņot ar savu iekšējo sajūtu.

 

 

Pašlaik rit jau 9. grūtniecības nedēļa un es joprojām cīnos ar nepārejošu sliktu dūšu gandrīz 24 h x 7 dienas nedēļā. Esmu secinājusi, ka gandrīz vai katru dienu nelabumu palīdz mazināt kaut kas cits, kā arī ir dažādi ieteikumi, kurus vēl neesmu izmēģinājusi.

 

 

Ielūkojos tādā interesantā vietnē kā „E-how”, kur ir apkopoti ieteikumi dažnedažādākajām dzīves situācijām. Viens no ieteikumiem ir – no rīta pirms piecelšanās turpat gultā apēst nelielu daudzumu banāna (starp citu, tas satur B6 vitamīnu, kura trūkums novedot pie grūtniecības toksikozēm), brokastu pārslu vai krekeru. Labāk zināms ieteikums ir ēst biežāk, bet mazākām porcijām. Tas patiešām ir pārbaudīts – strādā! Vēl viens ieteikums ir katru dienu izdzert vismaz 8-12 glāzes negāzēta ūdens un pēc iespējas izvairīties no gāzētiem dzērieniem. Līdz šim man nez kādēļ likās, ka gāzēts ūdens pat nedaudz mazina slikto sajūtu, taču tikai uz mirkli. Iespējams, ka tas patiešām to kairina vēl vairāk. Pamēģināšu turpmāk dzert tikai negāzētus dzērienus.

 

 

Jāizvairās no ēdieniem, kuriem ir spēcīgs aromāts. Tam arī piekrītu, jo par sevi varu teikt – man oža tagad kā dzinējsunim, jūtu visu jau pa gabalu un pastiprināti, piedevām vēl reti kurš aromāts patiešām patīk.

 

 

Viens no noderīgajiem ieteikumiem, kas man bija jaunums – ja ir sajūta, ka gribas vemt, labāk apsēsties vai pastāvēt, nevis likties gulēt. Es biju darījusi tieši pretēji – ja jutos slikti, gāju atgulties. Ieteicams arī gulēt ar piepaceltu ķermeņa augšdaļu – to intuitīvi arī reizēm gribēju. Pie produktiem, kas mazina sliktu dūšu, minēts ingvers, piparmētras, citrons, vitamīns B6 (visvairāk satur aknas, nieres, piens, siers, rieksti, pilngraudu izstrādājumi, banāni), dažkārt līdz ūdens ar dzeramo sodu. Esot ieteicams, lai vēders nekad nebūtu tukšs, tādēļ vēlams arī pirms gulēšanas paēst. Šo jau biju intuitīvi izmēģinājusi un varu piekrist, ka, tiklīdz kuņģa sula sāk kairināt kuņģi, paliek nelabi un no tās nākas atbrīvoties. Toties, ja izdodas uzķert to brīdi, kad iepriekšējā maltīte aizceļojusi un skābe kuņģī vēl nav paspējusi radīt nepatīkamo sajūtu, tad ir iespējams paildzināt normālu pašsajūtu. Vakar, piemēram, piecēlos nakts vidū, lai uzēstu jogurtu, pēc kā palika nedaudz labāk un varēju normāli nogulēt līdz pat rītam.

 

 

 

Nelabuma dēļ pagaidām arī esmu atlikusi multivitamīnu iegādi, jo tie kairina kuņģi un var izsaukt sliktu dūšu. Ieteikumos izlasīju, ka vitamīnu dzeršana pēc ēdienreizes vai ēdienreizes laikā tomēr samazinot iespējamo kuņģa kairinājumu. Laikam tomēr būs jāpamēģina.

 

 

 

Beidzot arī pastāstīju meitai, ka gaidāms brālītis vai māsiņa, mazā bija tik ļoti laimīga! Sarunājas ar punci, jau prāto, ko ar brālīti kopā darīs, un nevar vien sagaidīt pavasari, kad mazais ieradīsies šajā pasaulē.

 

 

Puncis sāk jau palikt nedaudz lielāks, līdz ar to sāku jau laicīgi domāt par striju profilaksi. Tā kā man bija iepirkti ekoprodukti krēmu gatavošanai, bet visi netika izlietoti, vēdera un krūšu ādas mitrināšanai izmantoju avokado sviestu, dažreiz piepilinot kādu no aromātiskajām eļļām. Palasot dažādu krēmu saturu, tomēr nespēju nomotivēt sevi tos iegādāties, jo tajos ir pārāk daudz kā lieka un nevajadzīga.

 

 

Bilde no Flickr.com

20. Aug 2010, 09:37

Kad gaidīju meitu, man arī pirmos 3 mēnešus visu laiku bija slikta dūša, pēc tam gan pārgāja. Es ceru, ka šoreiz tā arī nevilksies ilgāk ☹, vismaz ne visu grūtniecības laiku, jo tas tik nenormāli nogurdina...

taschinka taschinka 20. Aug 2010, 08:25

Man slikta dusa jau paradijas tad,kad vel isti nezinaju,ka esmu stavokli.Pie arsta aizgaju 6 nedela un lidz tam jau jutu jocigu sliktu dusu.
Ta nu no pirmajam nedelam,lidz pat dela dzimsanai es mocijos ar sliktu dusu.Bet vemu tikai 2 reizes.Saka,ka grutak ir,ja nevar izvemties,ja vienkarsi slikta dusa,bet,ja izvemjas,tad paliekot labak.
Tiesi ta ka te rakstits- 24 stundas diena, 7dienas nedela un ta 41 nedelu.