Pozitīvs grūtniecības tests. Ko nu?

Pozitīvs grūtniecības tests. Ko nu?

12. Sep 2011, 17:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan ir diezgan problemātiski sniegt konsultācijas virtuālā vidē, Māmiņu Klubs cenšas! Par to, kad doties pie ārsta pēc pozitīva grūtniecības testa, stāsta „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere.

 

Jautājums:

 

Man pēdējās mēnešreizes sākās 7.septembrī, tātad šomēnes vispār nav bijušas. Un man ir neliela nojauta, ka esmu stāvoklī. Uztaisīju testu un tas ir pozitīvs. Kā varu uzzināt, kura grūtniecības nedēļā esmu, ja patiešām esmu stāvoklī? Kad man pirmo reizi būtu jāierodas pie ginekologa? Pašreiz dzīvoju Zviedrijā un gribētu zināt, kad braukt uz Latviju? Kā arī interesē, vai sākumā ir jāapmeklē vairāki ārsti, ja jā, tad kādi un cik dienas tas varētu aizņemt? Man tas ir tik svarīgi, jo man jāpasūta biļetes gan turp, gan atpakaļ. Paldies jau iepriekš!

 

1

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere:

 

Grūtniecības tests apstiprina grūtniecību. Ja mēnešreizes sākās 7. septembrī, tad šobrīd Jums rit devītā grūtniecības nedēļa. Grūtniecības uzskaitē jāstājas līdz 12. grūtniecības nedēļa, tātad līdz 1.decembrim.

 

Jūs varētu plānot braucienu uz Latviju pēdējā novembra nedēļā. Šajā laikā Jums jāieplāno vizīte pie ginekologa, lai kopīgi sastādītu grūtniecības vadīšanas plānu (vizīšu plānošana, analīžu veikšana, ultrasonogrāfiskā izmeklēšana, konsultācijas pie nepieciešamajiem speciālistiem).

 

Uzdod savu jautājumu vai ierosini tēmu rakstiem, raksot uz kristine@maminuklubs.lv