Kā vislabāk sagatavoties dzemdībām?

Kā vislabāk sagatavoties dzemdībām?

22. Jan 2011, 22:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas topošajai māmiņai būtu jāzina, gatavojoties dzemdībām? Ar ko būtu jārēķinās? Kā vislabāk būtu iespējams sagatavoties dzemdībām? Atbild vecmāte Inese Kampuse!

1

Inese Kampusa stāsta: „Būtībā, jāsāk ar to, kas tad ir dzemdības pašas par sevi. Tās ir fizioloģiska, dabiska parādība. Tā kā no fizioloģijas viedokļa ir skaidrs, ka dzemdības ir neizbēgams process, tad māmiņa morāli sevi sagatavo tam normālajam, labajam, lai nebūtu nekādas problēmas.

Vēl ļoti svarīga ir informācijas iegūšana un vēlēšanās iegūt informāciju. Tomēr svarīgi ir, nevis pieņemt jebkuru faktu, bet izprast to, kas der pašai grūtniecei. Svarīgi būtu nevis koncentrēties uz to, ko teica draudzene, tante un vēl kāds, bet iegūt savu pieredzi.

 

Māmiņa zina, ka dzemdības ir dabiska lieta, viņa iet uz kursiem, gatavojas. Svarīgi būtu, lai tie cilvēki, kuri pasniedz šos kursus un nodarbības, akcentētu to, ka dzemdības ir fizioloģisks process.

 

Topošajām māmiņām ir arī svarīgi runāt ar savu partneri, stāstīt viņam par savām sajūtām, par iekšējām nepieciešamībām, par savām vēlmēm. Līdz ar to, tad arī bērniņa tētis ir par to informēts un dzemdību procesā var pastāstīt arī vecmātei, ko tad māmiņa īsti vēlās, kas viņai būtu piemērotākais.

 

Ļoti nozīmīga ir grūtnieces sadarbība ar vecmāti. Ir jābūt abpusējais sapratnei, abpusējai saskaņai. Ja sieviete neuzticas vecmātei un vecmāte neuzticas sievietei, tad nekas labs dzemdību gaitā nevar sanākt. Tādēļ ieteikums māmiņām būtu meklēt īsto vecmāti, lai māmiņas kontaktējas nevis ar vienu, bet vairākām, lai atrastu sev pieņemamu vecmāti, ar ko viņa varētu strādāt.

 

Atceries! Lai veiksmīgi sagatavotos dzemdībām, māmiņai jābūt harmonijā ar sevi, jābūt vēlmei saprast, kas ar pašu notiek šajā procesā, atcerēties, ka dzemdības ir dabīga parādība, sameklēt savu dzemdību vietu, savu vecmāti un cilvēkus, kas būs līdzās un kuriem var uzticies! 

Ja ir šie priekšnosacījumi, tad dzemdības ir baudāms process, fiziski grūts, bet baudāms."

 

Paņem līdzi uz dzemdībām Microlax® mini klizmu!

•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.


Microlax ® ir viens no nedaudzajiem medikamentiem, kurus ir atļauts lietot grūtniecības laikā.