embed

Kā pasaulē ieradās Amanda?

03. Sep 2012, 10:08 ruta27 ruta27

Kā tas viss sākās?


Bija plkst. 3:00 no rīta, man gribējās aiziet uz tualeti, un tur jau es redzēju nedaudz asins izdalījumus. Visus jau ar to pamodināju augšā, man saka, lai saucu ātros, bet es tam nepiekritu.


Kaut ko padarīju pa māju nu tad jau lēnā garā taisījāmies braukt uz RDZ, sāpes jau bija, bet ne tik sāpīgas. Braucām ar sabiedrisko transportu, mani pavadīja līdz uzņemšanai un pati gāju tālāk, apmēram iestājos kādos 10.30 -  mani pārbaudīja, process bija nedaudz sācies, tad arī izdalījās gļotu korķis.


Paklausījās tonīšus un gribēja sūtīt mājās, bet es negāju nekur, tad mani ievietoja 3. nodaļā. jo pārējās tajā reize nebija brīvas.

Tā arī es tur padzīvojos, pienāca vizīte pie ārsta 12.00 un paskatījās, cik tad liels atvērums ir, tie bija kādi 4-5cm.


Sāpes bija paciešamas, es pastaigāju, pasēdēju, paklausījāmies tonīšus, kā arī kontrakciju stiprumu. Sāpes bija ar noteiktu intervālu.

Bija jau kādi 19:00, un tad es atkal gāju uz tonīšu klausīšanos, sāpes jau bija nedaudz biežākas un tad arī pārdūra tos ūdeņus, ūdeņi bija gaiši, un tad jau man vajadzēja doties uz pirmsdzemdību palātu, un tad tās sāpes bija biežākas un stiprākas.


Tad to visu laiku sēdēju uz bumbas, jo man tā bija vieglāk paciest sāpes, pēc kāda laika mani apskatīja,  bija jau kaut kur 7-8cm liels atvērums, tad jau vajadzēja doties uz dzemdību zāli.


Apgūlos uz galda, sāpes bija neizturamas, laikam jau nepagāja kādas piecas min un ar trim stiprām kontrakcijām mazā ieradās pasaulē.

Amandiņa piedzima - plkst. 20:55, 55cm gara un 3,330kg smaga.

 

Iesūti stāstu par savām dzemdībām!