Izvairies no sintētiskas un ciešas apakšveļas!

Izvairies no sintētiskas un ciešas apakšveļas!

06. Sep 2011, 12:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Beidzot kliedējam visus mītus un stereotipus.

 

Konsultē Sieviešu Kluba eksperte Dace Rezenberga, ginekoloģe.


Izvairies no sintētiskas un ciešas apakšveļas. Tā, tāpat kā sintētiskas zeķbikses un bisīšu ieliktnīši, kuru sastāvā ir sintētiskā folija, dzimumorgānu rajonā var radīt lieku siltuma un mitruma iedarbību. Rezultātā dabiskais skābes aizsargslānis tiek bojāts un vieglāk var veidoties infekcijas. Sevišķi labi šāds „tropisks klimats” patīk sēnītēm un kaitīgām baktērijām.

 

Intīmajai zonai veselīgi biksīšu ieliktnīši ir tādi, kuru sastāvā ir pēc iespējas vairāk dabiskās kokvilnas vai dabisko šķiedru. Bet nav – smaržvielu.

 

 

Izvairies no infekcijas avotiem. Par tādiem tiek uzskatītas publiskas pirtis un peldbaseini, ilgstoši nenomainīts mazgāšanās sūklis. Siltā un mitrā vide, kas netiek pietiekami labi dezinficēta, ir ideāla vide visa veida mikrobiem, baktērijām un sēnītēm. Turklāt katru dienu tām nokļūstot uz ķermeņa, palielinās risks inficēties.

 

 

Slaucīšanās tehnika. Ja pēc tualetes apmeklējuma ar tualetes papīru slaukies no aizmugures uz priekšu, baktērijas tiek pārnestas no zarnas uz maksti. Nelielā skaitā šo baktēriju intīmajā zonā ir tāpat, bet palielināt šo skaitu nevajadzētu.

 

 

Piemeklē pareizās intīmkopšanas ziepes. Mazgājoties ir svarīgi maksimāli aizsargāt ādas skābes aizsargslāni, tādēļ izvairies no sārmainām ziepēm vai dušas želejām, kuru sastāvā ir agresīvi vai attaukojoši mazgāšanas līdzekļi. Vislabāk intīmo zonu mazgāt remdenā ūdenī. Un vēl viens ieteikums – ja esi iemīļojusi peldes siltā vannā, neuzkavējies tajā ilgāk par 20 minūtēm. Tad āda pārlieku izmirkst un zaudē aizsardzību.

 

 

Izvairies no mikrobu pārnešanas. Tas nozīmē – mazgā intīmo zonu ar rokām vai arī vienreizējās lietošanas sūkļiem. Neizmanto kāda cita mazgāšanās sūkli vai dvieli. Valkā kokvilnas apakšveļu, kuru var mazgāt vismaz 60 grādu temperatūrā. Ar tādu pat temperatūru mazgā savu veļu, dvieļus un arī mazgāšanas sūkli.

 

 

Tamponus un paketes pirmajās divās vai trīs mēnešreižu dienās ieteicams mainīt ik pēc trīs vai sešām stundām, bet pēc tam – ik pēc četrām – astoņām stundām.

 

 

Tualetes papīram ir jābūt pēc iespējas mīkstākam. Mitrās salvetes vai papīru ar antibakteriālām piedevām mēģini nelietot.

 

 

Apgūsti arī veselīgo apmatojuma noņemšanas tehniku. Ja izmanto skuvekli, pirms tam apmatojumu bikini zonā saīsini ar šķērītēm, bet tad lieto putas un tikai tad noskuj visu lieko. Vienmēr matiņus skuj augšanas virzienā un lieto tikai savu asmeni. Tad kārtīgi noslaukies un ieziedies ar krēmu. Tomēr visveselīgāk tavai intīmajai zonai apmatojumu noņemt ar kādu no vaska veidiem.

 

 

Pirms seksa vēlams nomazgāties. It sevišķi vīriešiem, jo viņiem zem dzimumorgāna priekšādiņas var sakrāties baktērijas un mikrobi. Ja ir izteikta jutība pirms un arī pēc dzimumakta ieteicams lietot maksti mitrinošu ziedi vai gēlu. Pēc seksa obligāti nav jāmazgājas. Obligātā mazgāšanās deva – reizi dienā, tomēr ieteicams to darīt divas reizes – no rīta un vakarā.

 

 

Sieviešu Kluba izvēle:

 

 

Vagisan Intimate Wash Lotion – mazgāšanās losjons, kura sastāvā ir piena sūkalas. Tas ādai nodrošina piemēroto pH – aptuveni 5,0. Losjons stabilizē skābes aizsargbarjeru intīmajā zonā, kas palīdz profilaktiski izvairīties no iespējamām saslimšanām.

 

 

Varbūt arī tu zini kādus aizspriedumus par intīmo higiēnu? Ieraksti komentārā, lai kopā ar speciālisti varam tev atbildēt!

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv