Hlamīdiju ietekme uz gaidāmo mazuli

Hlamīdiju ietekme uz gaidāmo mazuli

12. Aug 2010, 12:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādu ietekmi grūtniecības laikā var atstāt hlamīdijas? Lasi sieviešu veselības centra "Vita" ginekoloģes Marinas Gutānes atbildi!

Jautājums:

Esmu grūtniecības 1. trimestrī, analīzes uzrāda zemu progesterona līmeni un atklāja hlamīdijas. Kādas sekas tas var atstāt uz gaidāmo mazuli? PG līmeņa celšanai ārsts nozīmēja Utrogest. Par hlamīdijām esmu nesaprašanā, jo pirms plānojām mazuli, tika veiktas dažādas analīzes un viss bija kārtībā. Arī pirmajā grūtniecībā šādu problēmu nebija un pēc 12. nedēļas nozīmēts AB kurss. Ne man , ne manam vīram nav bijuši citi seksuāli kontakti, kā tikai starp mums. Bet palasot informāciju, saprotu, ka šo baktēriju var iegūt tikai šādā veidā. Vai tiešām jāsāk šaubīties par savu vīru?

 

Atbild Dr. Marina Gutāne, Sieviešu Veselības centrs „Vita” Rušonu ielā 15, Rīga Tel. 20219687:

 

Viennozīmīgi ārsts, kas ir izrakstījis ārstēšanās kursu var visoptimālāk noteikt un piemērot konkrēti Jums piemērotākās zāles ārstēšanai. Kas attiecas uz bērnu, šeit nav iemesla baidīties, jo uz gaidāmo bērniņu hlamīdijas neatstāj iespaidu.  

 

Vairāk jāpievērš uzmanība zemam progesterona līmenim, tomēr, kā redzams, ārsts jau ir izrakstījis zāles šī līmeņa celšanai. Lietojot minēto Utrogestu,  līdz 18.-20. grūtniecības nedēļai visam būtu jānormalizējas. Lai pārliecinātos, ka hlamīdijas ir pazudušas, nepieciešams atkārtot analīzes un atkārtoti doties pie ārsta.

{smallpic:1}

Sieviešu veselības centri  "Vita" Rīgā:

- Rušonu ielā 15 (Ķengarags)

- Burtnieku 23 (Purvciems)

- S.Eizenšteina 23 (Mežciems)