Esmu vai neesmu stāvoklī?

Esmu vai neesmu stāvoklī?

24. Mar 2012, 15:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tas, ka kavējas mēnešreizes, vienmēr nozīmē, ka sieviete ir stāvoklī? Pat tad, ja grūtniecības tests ir negatīvs? Jautājam medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģei Kristīnei Ķempei.

 

Lūk, mūsu lasītājas jautājums:

 

"Vēlējos pajautāt, vai esmu stāvoklī. Mēnešreizēm bija jābūt 4.05., parasti tās man ir diezgan regulāras, plus, mīnus viena diena. Sāpīgas, piebriedušas krūtis, lejasdaļā velk vēderu kā uz mēnešreizēm, bet tādi simptomi man ir katru mēnesi pirms mēnešreizēm. Taisīju testu, negatīvs. Kādas nepilnas divas nedēļas pirms mēnešreizēm bija sarkani un brūni izdalījumi. Esmu ārzemēs un pie ārsta nav tik viegli tikt kā Latvijā."

 

Atbild ARS ginekoloģe Kristīne Ķempe:

 Atbildot uz Tavu jautājumu, iespējamie atbilžu varianti varētu būt vairāki. Tavi nosauktie simptomi tiešām varētu liecināt par grūtniecības iestāšanos. Negatīvs tests ne vienmēr liecina, ka grūtniecības nav: varbūt Tu testu esi veikusi nedaudz par ātru, varbūt iepriekšējā mēnesī ovulācija ir notikusi nedaudz vēlāk, un grūtniecības laiks ir ļoti neliels.


Tāpat ir iespējama situācija, ka grūtniecības tomēr nav, ir izmaiņas organisma hormonālajā līdzsvarā, kā rezultātā aizkavējušās menstruācijas. Tādēļ iesaku vēl reizi atkārtot grūtniecības testu un, kad tas ir iespējams, doties pie ārsta.

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni 67201007