Statistikas dati liecina, ka divas trešdaļas dzemdētāju Kuldīgas slimnīcā ir no citām Latvijas pilsētām un novadiem. Visvairāk no Saldus, Brocēniem, Talsiem, arī Liepājas, Ventspils un Rīgas. Taču bijušas arī jaunās māmiņas pat no Preiļiem, Valkas, Jelgavas un Jūrmalas. "Sievietes izvēlas laist bērniņu pasaulē Kuldīgas slimnīcā, jo mēs esam pazīstami ar mīļu un laipnu attieksmi, izremontētām, tīrām un gaišām telpām, kā arī augstu medicīnisko kvalitāti," saka Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis.

 

Kuldīgas slimnīca ir uzbūvēta 2003. gadā, tā ir jauna un moderni aprīkota medicīnas iestāde. Šobrīd Kuldīgas slimnīcā ir Terapijas, Ķirurģijas, Bērnu, Ginekoloģijas un dzemdību nodaļas, Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļa un 4 operāciju zāles.

 

"Kuldīgas slimnīca ļoti plašam iedzīvotāju lokam ir vienīgā, tuvākā neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas vieta. Kuldīgas slimnīca šogad uzņēmusi jau 5300 pacientu, plānoto 2500 vietā. Daudzi pacienti ir ar ielaistām slimībām. Viena trešā daļa šo pacientu slimnīcā nogādāti ar ātro palīdzību," norāda I. Eglītis.

 

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu šobrīd tiek būvēta Kuldīgas slimnīcas Rehabilitācijas nodaļa, kurā pacienti vienlaicīgi varēs atgūt veselību un darba spējas, ātrāk atgriežoties dzīvē un darbā. Rekonstrukciju plānots pabeigt nākamgad jūnijā.