Barkāne: Grūtnieču vitamīnus drīkst lietot arī kopā ar zivju eļļu

Barkāne: Grūtnieču vitamīnus drīkst lietot arī kopā ar zivju eļļu

08. Feb 2012, 17:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vai vitamīnus "Elevit" drīkst lietot kopā ar zivju eļļu?" jautā Māmiņu Kluba topošā māmiņa. Devāmies pēc atbildes pie medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģes Evas Barkānes.

 

Jautājums:

Vai vitamīnus „Elevit” var lietot kopā ar zivju eļļu “Jamieson Wild Salmon Fish Oil Complex”? Jautāju konkrēti par šiem, jo zivju eļļas tomēr ir dažādas. 

 

Atbilde medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Eva Barkāne:

 

„Elevit” vitamīnu sastāvā nav omega-3 jeb polinepiesātinātās taukskābes, tāpēc, ja Jūsu ārstējošais ārsts, izvērtējot grūtniecības gaitu, ir rekomendējis ar vitamīniem uzņemt arī omega-3, tad to var darīt. Grūtniecēm rekomendē uzņemt  aptuveni  900 mg  zivju eļļas dienā,   ar vienu „Jamieson Wild Salmon Fish Oil Complex”  uzņemsiet 1000 mg, kas ir optimāla dienas norma. Nepiesātinātās taukskābes parasti rekomendējam  uzņemt papildus, ja ultrasonogrāfiski  ir  noteikts mazs  prognozējamā augļa svars vai ja ir grūtniecības neiznēsāšanas draudi.  Omega -3 veicina mazuļa centrālās nervu sistēmas attīstību  un ir labs ieguldījums intelekta attīstībā.  Par to, cik ilgi lietot omega-3 (visu grūtniecības laiku vai kursu veidā), vajadzētu kosultēties ar Jūsu ārstējošo ārstu.

 

Vizīti pie dr. Evas Barkānes varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba ekspertiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!


05. Apr 2011, 08:58

Es patlaban lietoju grūtnieču vitamīnus un papildus vēl arī zivju eļļu.