Zobu šķilšanās – kā palidzēt bērnam?

Zobu šķilšanās – kā palidzēt bērnam?

17. Oct 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zobu šķilšanās – kas tas ir?

Zobu šķilšanās – tā ir katra bērna dabiska attīstības stadija. Tas ir pietiekami sarežģīts periods, jo mazulis bieži raud un slikti guļ.

Parasti zobu šķilšanās process sākas 6 mēnešu vecumā, bet dažreiz pirmie zobi var nākt daudz agrāk, pat pirmajos mēnešos, ka arī daudz vēlāk. Visi piena zobi parasti izšķilas 2 gadu vecumā.

Daudzi bērni šajā periodā ir nervozi, bieži raud uztūkušo smaganu dēļ. Mazulis jūt, ka viņa organismā kaut kas notiek, mainās, viņam nav komforti. Šīs izmaiņas ir bērna attīstības procesa neatņemamā daļa.

Kā palīdzēt bērnam zobu nākšanas laikā?

Mazulis jūt diskomfortu, jo zobi nāk un “griež” smaganu.

·       Neskatoties uz to, ka zobu nākšanai ir raksturīgas sāpes, neizmantojiet ļoti aukstus priekšmetus sāpju atvieglošanai! Tas var uz kādu laiku pazemināt sāpju sindromu, bet arī kaitēt bērna veselībai. Šajā periodā mazulis jūt diskomfortu, bet nevar saprast, ar ko tas ir saistīts. Viņš arī jūt, ka viņā organismā notiek kādas svarīgas izmaiņas. Šīs izmaiņas ir bērna attīstības procesa neatņemamā daļa.

·       Bērnam šajā perioda ir nepieciešamas jūsu rūpes, uzmanība, mīļums un labs zobrgaužnis!

HEVEA® ir speciāli izstrādājusi mīļus zobraužņus no 100% naturālā kaučuka, kas nesatur PVC, BPA, ftalātus un makslīgas krāsvielas. Visi HEVEA® zobgraužņi ir izgatavoti no izturīga materiāla un pilnīgi hermētiski, kas nodrošina augstu higiēnas līmeni. Atverumu trukums novērš pelējuma veidošanos un netīrumu nonākšanu rotaļlietu iekšpusē. Maigs un elastīgs materiāls maigi masē smaganas un veicina košļāšanas refleksu.

Zobgraužnis HEVEA® Panda ir ražots no 100% naturāla kaučuka un ir saņēmis vairākus strarptautiskus apbalvojumus. Tajā nav iespējams neiemīlēties! Pandas optimālais izmērs un bērniņam ērtā rotaļlietu forma ļauj attīstīt mazo motoriku.

Zobgraužnis HEVEA® Kawan ir krāsots ar dabiskas izcelsmes pigmentiem. Spilgtas krāsas stimulē mazuļa redzes attīstību. Teksturēts knābis, kājiņas un kakls nomierina mazuļa smaganas. Kawan ir mīksts, elastīgs un ideāli piemērots bērna rociņām.

Zobu nākšanas periods ir diezgan sarežģīts gan bērniem, gan vecākiem. Bet jūsu rūpes, uzmanība un mīlestība kopā ar HEVEA® zobgraužņiem palīdzēs padarīt šo periodu majīgāku un vieglāku.

Uzziniet vairāk www.heveaplanet.eu