Zobu labošana un krūtsbarošana

Zobu labošana un krūtsbarošana

08. Sep 2017, 09:49 Mamm.mamm Mamm.mamm

Sveiki!

Tā kā plānojam ļoti, ļoti drīz otro bērniņu, vēlos savus zobus sataisīt tagad (zinu, ka grūtniecības laikā ir daudz vairāk "nē" jebkāda veida medikamentiem). Tad nu biju pie zobārsta un viņš teica, ka man esot 2 zobi, kurus ir jālabo. (Man pārsteidzoši labs rezultāts pēc vismaz 5 gadu neiešanas pie zobārsta.) Viņš paziņoja, ka, ja es būtu stāvoklī vispār man zobus netaisītu, bet, ja baroju bērnu ar krūti, pēc anestēzijas (cik sapratu pēc brīža kad tā "iziet") ir jānogaida vismaz 3 stundas pirms dodu bērnam krūti. Uzreiz jāsaka, ka mazulis ir liels krūts cienītājs un to grib aptuveni reizi 2...3 stundās. Itkā sanāk, bet, ja jāgaida no brīža, kad "iziet" anestēzija (kas ir vel vismaz stunda, divas), tad kopā ir jau 4...5 stundas. Un, atlikt īsti nevar. Tagad baroju ar krūti, ko beigšu darīt grūtniecības laikā. Šis ir pirmais bērns un ir plānoti trīs pēc kārtas. Tad nu vēl kādi 5 gadi... Pēc zobārsta sapratu, ka šie zobi būtu jālabo krietni ātrāk. Un, lai arī anestēzija ir lokāla, nev 100% garantija, ka parastā, visiem špricējamā anestēzija neatstāj pilnīgi nekādu ietekmi uz bērnu. Par antibiotikām, kuras man bija jālieto pēc dzemdībām dēļ iekaisuma šuvēs, jau biju iegrimusi ļoti lielos pārdzīvojumos un, patiesību sakot, vel nevaru sev to piedot (lai arī tajā brīdī nebija citas izvēles). Vēlos pilnīgi droši labot zobus ar anestēziju un vienlaikus zināt, ka bērnam pilnīgi nekas nevar notikt. (Lai man nav kā pēc potēm pus nakti jāturās augšā, lai novērtētu, vai nav kādas blakusparādības.) Saprotu, ka viss izklausās pēc "jocīgas", stresainas māmiņas, bet mana bērna labklājība man ir pirmajā vietā. Esmu gatava uzklausīt arī pārmatumus par to "ko es gribu" un "ko es iedomājos - lai laboju bez anestēzijas". Es tikai gribu zināt kontaktus no zobārstniecībām/zobārstiem, kuri ir ar krūti barojošām māmiņām draudzīgi. :) 

Kur Tu iesaki iet labot zobus krūtsbarošanas periodā?

Attēls: wimtracking.org

zacc zacc 09. Sep 2017, 15:07

3 h vai anestēzija, ko ārsts atzīst par savietojamu ar zīdīšanu, mani neuztrauktu. Bet ir manipulācijas, no kurām PĒC tam ļoti sāp, kad dzīst un anestēzija izgājusi. Un ja tad neko stiprāku par paracetamolu nevar lietot, tad gan ir traki.

08. Sep 2017, 17:02 Mar_Mar

Izdevās sazvanīt. Diemžēl tuvākais brīvais laiks tikai oktobra vidū. ☹ Gribēju vel visu paspēt septembrī, lai būtu droša, ka neesmu stāvoklī un neapdraudētu gaidāmo bērniņu.

08. Sep 2017, 12:46 Softix

Bērns neēd pudelīti.

Mar_Mar Mar_Mar 08. Sep 2017, 11:09

Pati eju pie Sanitas Kaufeldes Šarlotes poliklīnikā. Ļoti jauka zobārste, nācās iet pie viņas grūtniecības laikā, jo pirms grūtniecības izrādās iepriekšējā zobārste visu nesalaboja pie kuras tik cītīgi biju gājusi pirmstam. Kā arī pie Sanitas nācās iet, kad bērnu zīdīju ar krūti, ļoti profesionāla un jauka zobārste un zinu, ka turpināšu pie viņas arī doties turpmāk.