Zīmolu vai parastā drēbes - ko vilkt mazulim mugurā?

Zīmolu vai parastā drēbes - ko vilkt mazulim mugurā?

24. Dec 2019, 09:59 Līva Rācene Līva Rācene

Sabiedrībā pastāv viedoklis, ka mazulis zīmolus nenovērtēs, kā arī ka šāda šika ģērbšana nepieciešama vienīgi vecākiem. Vēl populārs viedoklis ir ģērbt mazulim veikala tīkla PEPCO drēbītes, kas ir salīdzinoši lētas un noteikti nebūs žēl, ja pēc vairākkārtīgas lietošanas pleķus nevarēs izmazgāt un apģērbs būs jāizsviež. Trešā izplatītākā iespēja ir iegādāties lietotu apģērbu, pārsvarā dažādu zīmolu, jo lētas drēbītes diezvai būs gana labas tālāk pārdošanai pēc viena mazuļa lietošanas.

Padalīšos kā es izvēlos mazulim drēbes, pēc kādiem kritērijiem vados. Mūsu ģimenē meitiņa peciņa ir ļoti gaidīts bērniņš, tāpēc iespējams vēl vairāk vēlos viņu sapucēt un vilkt skaistas drēbes. Kad man draugi piedāvā valkatās mājas drēbes, īsti nesaprotu, kā gan es varētu viņas maigajai ādiņai pārvilkt valkātu, pleķainu drēbi. Biežāk dzirdētais arguments -  mājās taču neviens neredz un var nēsāt ko un kā grib. Lūk, šeit es nepiekrītu. Es redzu, kas viņai mugurā, un arī es kā mamma esmu pelnījusi redzēt savu mazuli ģērbtu tīrās, nenošmulētās drēbēs, pat vairāk par visiem citiem.

Otrs aspekts, kas man ir svarīgs, ir apģērba kvalitāte. Visas mazuļu drēbītes pārsvarā ir no kokvilnas, citām nedaudz pievienots kāds elastāns, bet kokvilnas audums mēdz būt stipri atšķirīgs. Piemēram, vairāku latviešu zīmola drēbītes ir tik tiešām ļoti maigas un patīkamas arī mammas ādai (nesaukšu konkrēti, lai nereklamētu), kad jāapģērbj mazulis, tajā pašā laikā kādas citas firmas 100 % kokvilnas audums var būt daudz raupjāks.

Treškārt, man ir svarīga ražotājvalsts. Kā minēju iepriekš, jā, latviešu ražojums ir tas, ko cenšos izvēlēties. Protams, arī mans maciņš nav bezizmēra, tāpēc mēģinu tādas lietas nomedīt arī second hand veikalos un ticu, ka kvalitāte šādām drēbēm ir stipri labāka nekā lētajām veikalos pirktām drēbēm, kas ražotas nezināmos apstākļos un visticamākais Ķīnā (apzinos, ka ne vienmēr Ķīna nozīmē sliktu kvalitāti).

Ceturtais būtiskais arguments ir iespēja preci iegādāties internetveikalā. Visas drēbītes vienmēr pasūtu internetā. Ne man, ne manai meitiņai nav vēlēšanās blandīties pa veikaliem, arī lietoto preču veikaliem izvēlos interneta platformas.

Piektkārt, cena. Tā ir ļoti nozīmīga, jo maciņš ir ierobežots. Piepeļņas iespējas arī ir 0, ja vēlamies saņemt pilnu māmiņalgu, tāpēc cena ir būtiska. Papildus latviešu zīmoliem izvēlos arī internetveikalus ārpus Latvijas robežām, kuros esmu pārliecinājusies par apģērbu kvalitāti.

Kopumā ievērojot visus šos principus, varu apģērbt savu meitiņu kvalitatīvās drēbītēs. Protams, liels palīgs ir mans pleķu tīrāmais līdzeklis, jo saudzīgais bērnu veļas pulveris netiek galā ar dažādiem traipiem. Mūsu budžets drēbītēm mēnesī ir aptuveni 100 eiro, izņemot reizes, kad veicu kādu lielāku pasūtījumu no ārzemēm.

Padalies, kā tu iegādājies mazuļa drēbītes, varbūt varēšu aizgūt kādu ieteikumu un turpmāk to likt lietā iepērkoties!