Zīdainīšu masāža: Lietas, kas tev būtu jāzina

Zīdainīšu masāža: Lietas, kas tev būtu jāzina

17. Mar 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūti strīdēties pretim apgalvojumam, ka pats labākais mazuļa masieris ir viņa māmiņa. Mazulim ir tik patīkami mammas maigie pieskārieni.. Šajā rakstā mēs parunāsim par bērnu masāžas tehniku.

Pirmajā dzīves gadā, kas ir pats svarīgākais mazuļa dzīvē, 12 mēnešu garumā viņš mācās sēdēt, rāpot, spert pirmos solīšus. Tas ir viens no svarīgākajiem brīžiem mazuļa dzīvē, jo viņš savas pamata prasmes apgūst tieši šajā periodā. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc ir tik svarīgi darboties ar mazuļa muskuļu stiprināšanu jau kopš zīdaiņa vecuma.

Pie tam, daži masāžas paņēmieni var palīdzēt cīņā ar sāpēm, kā arī - tie nomierina mazuli.

Kāds labums no zīdaiņa masāžas?

Zīdaiņu masāža ne tikai normalizē mazuļa muskuļu tonusu, tā palīdz arī viņa motorikas attīstībai. Pirmajos dzīves mēnešos mazuļa muskuļi ir stāvoklī, ko sauc par fizioloģisko hipertonusu. Ir masāžas paņēmieni, kas palīdzēs cīņā ar muskuļu sasprindzinājumu.

Ja mamma sāk no mazuļa otrā dzīves mēneša, tiklīdz sadzijusi mazuļa nabiņa, regulāri veikt viņam puncīša masāžu, tad šīs manipulācijas ļaus izvairīties arī no nabas trūces, mazuli mazāk mocīs kolikas.Masāža kļūs par uzticamu palīgu arī tajās situācijās, kad jānomierina satrauktais mazulis, jāpalīdz viņam atslābināties. Daudzas māmiņas saskaras ar situāciju, kad bērniņam ir grūti iemigt. Maigie māmiņas pieskārieni ir spējīgi radīt īstus brīnumus. Dažas minūtes vieglas masāžas un mazulis jau redzēs saldus sapnīšus.

Mazuļu masāža: padomi, ko būtu vērts ņemt vērā

Pediatri iesaka uzsākt veikt masāžu pēc tam, kad viņš sasniedzis jau 5-6 nedēļu vecumu. Tev jāapgūst vien dažas pamata kustības, kas palīdzēs sekmīgāk veikt masāžu. Par tām vairāk jautā pediatram:
- piespiešana;
- vibrācija;
- glāstīšana;
- rīvēšana.

Iegaumē pašu svarīgāko: visām kustībām jāvirzas uz ķermeņa centru.

  • Pirms mazuļa masāžas sagatavo istabu. Sākumā izvēdini to, vismaz 20 - 30 minūtes.
  • Par gariem nagiem tev uz kādu laiciņu būs jāaizmirst, tiem jābūt īsiem. Noņem no rokām gredzenus un citas rotaslietas - mazuļa āda ir maiga un to nejauši var ievainot. Pirms masāžas parīvē plaukstas vienu pret otru. Rokām jābūt sausām un siltām.
  • Izvēlies masāžas seansam piemērotu laiku, kad mazulis ir nomodā un labā noskaņojumā. Masāžas laikā vēro mazuļa reakciju, un tiklīdz viņš sāk demonstrēt savu neapmierinātību, pārtrauc iesākto.
  • Masāža jāveic mazulim zināmā vietā, piemēram, gultiņā vai uz pārtinamās virsmas.
  • Pārliecinies par to, ka mazulim ir ērti, nespīd saulīte acīs.
  • Neaizmirsti masāžas laikā runāties ar mazuli: smaidi, runā ar viņu, dziedi viņam. Masāža ir ne tikai fizisks kontakts ar mazuli, bet arī - psiholoģisks.
  • Neizmanto masāžas laikā krēmus un aromātiskās eļļas, jo tās var piepildīt mazuļa maigās ādas poras.
  • Atslābinošu masāžu pediatri iesaka veikt pirms ikdienas gaisa peldēm. Efekts ir īpaši ieteicams mazuļa nervu sistēmas normālai darbībai un attīstībai.

Mazulis būs priecīgs par tevis sniegto uzmanību, rūpēm, maigumu un mīlestību!

Māmiņu Klubs

MAZUĻA MASĀŽAS PROCEDŪRAS KOPĀ AR NATĀLIJU KIRJUHINU->>>