Fizioterapeites VIDEOieteikumi,kā izvēlēties pirmos apaviņus

16. May 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulim augot, mēs ļoti gaidām to brīdi, kad viņš spers savus pirmos solīšus, to sajūsmu pat vārdos nav iespējams aprakstīt, kad tas ir noticis, līksmojam gan mēs – māmiņas, gan mazuļi, jo beidzot ir iespēja pārvietoties pavisam citā ātrumā, mūsu bērniņš kļūst arvien aktīvāks un tādām jākļūst arī mums – vārāk jāskrien, jālec un jāpieņem arvien svarīgāki lēmumi.

Līdz ar pirmajiem solīšiem, nāk arī pārdomas par to, kādus apvaus izvēlēties savam bērniņam – sandalītes vai kurpītes, šņorējamus apavus vai kaut ko līdzīgu zeķītēm, ar supinātoru vai bez tā. Lai rastu atbildes uz visiem šiem jautājumiem, tikāmies ar māmiņām, viņu mazuļiem un fizioterapeiti Janu Daudišu Māmiņu kluba Vecāku skolā.

Skaties VIDEO un:

  • sapratīsi, kā mazulim izvēlēties pirmos apaviņus, kam pievērst uzmanību to iegādē
  • uzzināsi, kāpēc būtiski ir ļaut mazuļiem staigāt ar basām kājām
  • uzzināsi arī, kā bērniņu pieradināt pie apavu valkāšanas, dodoties ārpus mājas
  • gūsi iespaidus arī par to, kādiem vispār jābūt mazulim piemērotiem apaviem

Laikā, kad bērniņš apgūst staigātprasmi, mums jālūko arī pēc daudz ērtākām drēbēm, lai viņš varētu brīvi kustēties, tas pats attiecas uz autiņbiksītēm, jo bērnam tās apmainīt guļus stāvoklī vairs vienkārši nav iespējams un arī nav tādas vajadzības, jo ir svarīgi, lai bērns piedalītos šajā procesā. Lai tas veiksmīgi varētu notikt, vislabāk izvēlēties autiņbiksītes, kuras ir kā biksīte – veikli uzvelkamas un lai mazais skrien.

Baudīsim pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā kopā ar svaiem mazajiem staigātājiem, ļausim viņiem doties pasaulē un to tā kārtīgi izpētīt!

Māmiņu Klubs

 20160514223034-97297.jpg