Vai vajag ieviest kādu rituālu pirms nakts miedziņa?

Vai vajag ieviest kādu rituālu pirms nakts miedziņa?

07. Apr 2017, 10:42 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Bērna miedziņš ir ļoti svarīgs. Ir dzirdēts, ka miedziņa laikā bērniņš attīstās un aug. Tādēļ - vai vajag ieviest kādu rituālu pirms miega?
Mūsu pieredze : mēs bērniņu pirms gulētiešanas pārģērbjam pidžammā, tētis viņu "ieaijā" pie nelielas gaismas un tad liekam pakaviņā, lai saldi čuč. Sākumā mums bērniņš ik pēc trim stundām cēlās, jo gribēja ņammāt, bet tad jau sekoja arī piecas un sešas stundas. Mamma un tētis priecīgi, jo paši var izgulēties un mazulis arī pamostās ļoti laimīgs.
Protams, ir dzirdēts, ka citiem mazuļi jau guļ uzreiz pa astoņām vai deviņām stundām, vai pat vairāk. Mums liels prieks par tiem vecākiem, bet es zinu, ka mēs vēl iemācīsimies gulēt ilgāk, tādēļ nekad viņu neceļu augšā, lai saprot, ka var arī gulēt ilgāk. Arī pastaigās - ja redzu, ka ir pienācis mūsu "ēšanas laiks", tad nemaz neceļu augšā, bet gan pastaigājos līdz brīdim, kad pats pamostās. Un pēc manas pieredzes - bērniņš ir patiesi laimīgs, it īpaši, ja mamma pastaigājas četras vai vairāk stundas pa svaigu gaisu.
Tādēļ es uzskatu, ka ir jābūt kādam rituālam pirms miedziņa uz nakti, lai bērniņš saprot - ir nakts, vajag saldi gulēt!
Bet es zinu, ka šeit ir radošas un gudras mammas, tādēļ vēlos, lai jūs padalaties savā pieredzē ar rituāliem pirms nakts miedziņa, lai kādai, kurai tas ir ļoti nepieciešams, var mācīties tieši no jums! Padalies!

07. Apr 2017, 21:14

Man bērnam kā rituāls ir iešana gulēt laikā no 20.00-21.00. Tagad, jau pats, tajā laikā, liek noprast, ka laiks gulēšanai.

mamma88 mamma88 07. Apr 2017, 12:25

Iespejams ka ta bus vieglak. Vispar berni ir gudri un saprot velak kad jau nak laiks gulet. Piemeram,nodzesot gaismas un pieliekot pie kruts,mazais jau saprot,ka mes iesim gulet.