Vai, attīrot mazuļa degunu ar aspiratoru, var nelietot deguna pilienus?

Vai, attīrot mazuļa degunu ar aspiratoru, var nelietot deguna pilienus?

13. Jun 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ģimenes ārsts Ignatijs Kuļišovs kliedē vecāku bažas, atbildot uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.

Ja bērnam ir aizlikts deguns, viņš sliktāk guļ un ēd, ir nervozs, un tas kopumā ietekmē mazuļa attīstību. Tāpēc jaunajiem vecākiem bērna deguntiņu noteikti vajadzētu attīrīt no gļotām. Dažkārt to nav nemaz tik vienkārši izdarīt – īpaši, ja gļotas ir biezas. Šādos gadījumos iesaka izmantot ērtu palīgierīci – deguna aspiratoru. Deguna aspirators ir jāizvēlas tāds, kas bērnam neradīs diskomfortu vai alerģisku reakciju un ko vecākiem būs ērti lietot.

Produktu līnija Maria piedāvā sertificētu deguna aspiratoru Maria Clean Nose, kas darbojas ar baterijām.

1.     Aspiratoru uzgaļi ir izstrādāti no sertificēta materiāla – silikona, kas ir īpaši maigs bērna ādai, līdz ar to nav riska, ka tas varētu izraisīt alerģiskas reakcijas.

2.     Aspirators darbojas automātiski un ir ar maināmām baterijām (vislabāko efektivitāti sasniedz, lietojot ražotāja VARTA 2A izmēra baterijas)

3.     Komplektā ietilpst 2 dažādu izmēru silikona uzgaļi, turklāt Maria Clean Nose ir piemērots ne tikai zīdaiņiem, bet arī vecākiem bērniem un pat pieaugušajiem.

4.     Maria Clean Nose deguna aspirators ir kluss. Pirms lietošanas to droši var iedot bērnam  izpētīt, ļaut paskatīties, kā tas darbojas, un pie tā pierast. Vecāki, kas izmantojuši šo deguna aspiratoru, stāsta, ka mazuļi to uzver ļoti pozitīvi un nebaidās attīrīt degunu ar aspiratora palīdzību.

5.     Aspirators ir ļoti viegli lietojams un kopjams – tam ir korpuss, noņemams silikona uzgalis un  gļotu trauks, kas pēc lietošanas ir tikai jāizskalo, jāizžāvē un pēc tam var lietot atkārtoti.