Uzturs krūts ēdināšanas laikā. Trešais princips - pietiekoši daudz šķidruma uzturā

25. Mar 2013, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai laktācija būtu pilnvērtīga, mammai jāievēro arī noteikta šķidruma daudzuma patēriņš. Viņai jāizdzer papildus ierastajam apjomam vismaz 1l šķidruma un kopējam apjomam būtu jābūt vismaz 2 litriem.

Tā var būt tēja, tas var būt piens, sula. Svarīgi: papildus šķidruma daudzumu nevajadzētu uzturā ieviest uzreiz pēc dzemdībām. Līdz laktācijas sākumam, kamēr izstrādājas pirmpiens, izdzertā šķidruma daudzums, ieskaitot pirmās ēdienreizes, pirmos augļus un dārzeņus slimnīcā, jāuztur apmēram 1 litra apjomā. Un šis apjoms jāpalielina pakāpeniski, citādāk ar laktācijas sākšanos, tātad, no 2.-4.dienas pēc dzemdībām krūts piena daudzums būs pārlieku liels, būs apgrūtinoši to visu izbarot mazulim, rezultātā var attīstīties pat mastīts. 

Medicīnas iestāžu darbinieki vienmēr iesaka padomāt par produktiem, kurus jums nes uz dzemdību iestādi, jo pilnībā pietiks pirmajās dienās ar tiem. Un arī visi aizliegumi nav jāievēro pilnībā strikti. Jāņem vērā arī līdzšinējais uzturs, kāds bijis grūtniecības laikā, un, protams, mazuļa prasības. Svarīgi ir ēst mazulim drošus produktus! Pirmajās dienās nebūtu vēlams mieloties ar vīnogām un kūkām. 

Jāatgādina, ka krūts piena daudzums vien daļēji atkarīgs no uzņemtās pārtikas sastāva. Piemēram, olbaltumvielu daudzums krūts pienā nav atkarīgs no olbaltumvielu daudzuma mammas uzturā, bet tauku un vitamīnu daudzums mammas pienā, tāpat kā minerālvielu daudzums tajā, ir vistiešāk saistīts tieši ar to, cik liels šo vielu daudzums ir māmiņas uzturā. 

Māmiņu Klubs

20130314125622-88728.jpg

Latvijā aptieku plauktos parādījies pavisam jauns produkts- Maria Lactation – dabīgu augu vielu  komplekss laktācijas stimulēšanai  barojošām ar krūti māmiņām.

Jautāsiet, ar ko šis līdzeklis ir īpašs? Tas satur tikai dabīgas augu vielas, kas veicinās piena plūsmu, turklāt šī kompleksa uzņemšana ir pavisam vienkārša- pa 1 kapsulai 2 reizes dienā ēdienreižu laikā, uzdzerot glāzi ar ūdeni.

Sastāvā iekļautais  bišu māšu peru pieniņš stimulē laktāciju; fenheļa augļu pulveris un romiešu ķimeņu augļu pulveris novērš vēdera pūšanos; pienenes sakņu pulveris stimulē apetīti; vilkābeles lapu un ziedu pulveris stiprina sirds-asinsvadu sistēmu. 

AKCIJA! Martā un aprīlī Euroaptiekās VISAI Maria produkcijai 15% atlaide

 

20130307111338-62753.jpg

www.marialine.lv

 20130307111037-48608.jpg