Testējam gardās Semper putras.

Testējam gardās Semper putras.

02. Apr 2017, 22:35 lauruxs87 lauruxs87

Pateicotes Māmiņu klubam es tiku pie iespējas testēt Sepmer putriņas un saldos biezenīšus. Ikdienā pārsvarā lietojam Bebi putras, taču biju arī meitiņai pirkusi Sepmer putru kas paredzēta no 6 mēnešiem un tā bija - kukurūzas piena putra ar mellenēm. Šoreiz bija iespēja testēt putru kas paredzēt no 8 mēnešiem- Graudu piena biezputra ar banāniem un bumbieriem.

20170402214922-25877.jpg

Putru viegli sagatavot jo atliek tik pievienot siltu ūdeni. 
Porcijas daudzumu regulēju pati, jo meitiņa neapēd tik daudz kā paredzēts. Bet pēc norādītā ūdens daudzuma varēju liet arī vairāk ūdens nekā norādīts. Neliels mīnus man likās ka diezgan aktīvi jāmaisa putra, jo citādi paliek kunkuļi.
Putra nav pārsaldināta. Šis moments man patīk. Jo sākumā biju mēģinājusi Milupa putru, bet tā bija pārāk salda.
Sastāvs:

Vājpiens,pilngraudu kviešu milti, auzu milti, saldais krējums, kukurūzas milti,  rapšu eļļa un saulespuķu eļļa, kā arī minerālvielas un vitamīni.Tā kā meitiņai nebiju novērojusi alerģiju ne no kviešiem, ne auzām un ne no piena produktiem, tad izlasot sastāvu varēju dot šo putru.
Meitiņa šo putru ēda labprāt un no satisītas porcijas palika pāri vien 1 karotīte. Secinājums, ka šādu putru meitiņai varu pirkt vēl.

20170402220408-39342.jpg

Rīsu un auzu putru ar bumbieriem un aprikozēm.

Sastāvdaļas: Augļi 70% (bumbieri 38%, bumbieru sula (no koncentrāta) 24%, aprikozes 8%), ūdens, graudi (rīsi milti, auzu milti, auzu pārslas), rapšu sēklu eļļu, citronu sula (no koncentrāta) minerālvielas (kalcijs, dzelzs, cinks, jods), vitamīni (C, niacīna, E, tiamīna, B6, un folijskābes).

Izlasot nosaukumu un kārtīgi neizlasot sastāvu nodomāju ka tā ir putra. Bet kārtīgi izlasot sapratu ka tas ir saldais augļu biezenis kuram pievienota putra. Tātad der nevis brokastīm , bet frīzāk launadziņam. 
Šis variants meitiņai garšoja.
Nav pārāk salds. Gatavs lietošanai uzreiz.
20170402221211-21541.jpg

Rīsu un auzu pārslas ar bumbieriem, mango, vīnogu un ābolu sulu

Arī pret šo meitiņai nekādu pretenziju nebija un apēda ar gardu muti.

Sastāvdaļas: Augļi 70% (bumbieri 34%, vīnogu sula (no koncentrāta) 21%, ābolu sula (no koncentrāta) 12%, mango 3%), ūdens, graudi (rīsu milti, auzu milti, auzu pārslas), rapšu eļļa, citronu sula (no koncentrāta), minerālvielas (kalcijs, dzelzs, cinks, jods), vitamīni (C, niacīns, E, tiamīns, B6, un folskābe).
Šeit teiktu sastāvs ar vairāk atbilst launaga uzkodai. Bet šie varinati liekas ērti paņemt līdzi vietās kur nav pieejams karstais ūdens.

20170402221840-23667.jpg

Semper Gargraudu biezputra Ābolu, kanēļa.

Šis biezenītis meitiņai ne visai garšoja. Izskatījās ka ēda tikai tāpēc ka gribēja ēst un neapēda pat vairākas karotes šī biezenīša.

Runājot par gatavajiem biezenīšiem, tad ar šādiem nesāktu uzreiz no 6 mēnešiem, jo šeit tomēr ir uzreiz vairāki salikti produkti kopā. Un ja nu gadījumā bērnam rodas alerģija no kāda produkta un iepriekš nav mēģināts neviens , tad nevar zināt kurš bija vainīgais. Par laimi meitiņai alerģijas nebija. Un ja kādu reizi vajadzēs ceļā paņemt kādu uzkodu, tad šī būs mūsu izvēle.

20170402222212-61585.jpg

Semper maigā auzu tume bērniem no 8 mēnešiem.

Ui, šeit aplauzos visvairāk. Nebiju vispār spratusi, kas ir tume. Biju iedomājusies ka šī ir putra. No rīta veru vaļā domāju ka putra, bet nē šķidrs. Usildīju un mēģināju piedāvāt meitiņai no pudeles, bet viņa sadusmojās un atteicās tādui brokastīs ēst prasot putru. Tā kā jau biju uzsildījusi, tad nederēja piedāvāt vēlāk. Izejot no situācijas ņēmu Bebi kukurūzas putru bez piena un jaucu klāt uzsildīto tumi. Tikai tad meitiņa apēda visu porciju. 
Otrā reizē mēģināju piedāvāt tumi vakarā un arī caur pudeli. Bet āri tad meitiņai tas nepatika un tad atkal nācās dot ar bieputru. Par laimi neizēsto porciju apēda mans dēliņš kurš teica ka esot garšīga. Sapratu ka šāka tume mums neder, jo tā ir pārāk šķidra un meitiņa tādu neēd.

Bet visā visumā esam apmierinātas ar Semper produktiem un noteikti ēdienkartes dažādošanai kādu reizi iepirksim Semper produkciju. Paldies par iespēju testēt šos gardos produktus.