SuperBēbis 2020: Vienpadsmit mēneši ir klāt!

SuperBēbis 2020: Vienpadsmit mēneši ir klāt!

Hei! Klāt jau pilni vienpadsmit mēneši un Odeta ir iekāpusi jau divpadsmitajā mēnesī. Tas nozīmē, ka jau sākām aizdomāties kā svinēt viņas dzimšanas dienu.

Kopumā par prasmēm:

  • Odeta ļoti ātri rāpo un ceļas kājās pie dīvāna, gultas malas utt.
  • Māk pateikt zeķe, mamma, baba, ņaņa, amma amma. 
  • Māk norādīt ar pirkstu uz objektiem
  • Dejo, aktīvi kustās mūzikas pavadījumā
  • "Dzied" līdzi dziesmām
  • Ver vaļā kastēm vākus, lai paskatītos, kas tur iekšā. Ber ārā saturu un liek atpakaļ to. 
  • Ļoti svārstīgs garastāvoklis, sākas niķu laiks
  • Dod priekšroku gabalu ēdienam
  • māk parādīt, kur ir viņas deguns 

Odetai ļoti patīk ēst un labprāt gatavoju viņai dažādus ēdienus. Mums ir arī mīļākās receptes, kuras varam ēst kopā. Precīzas proporcijas nerakstīšu, jo reti, kad kaut ko nosveru un nomēru. Šī vairāk kalpos kā iedvesma :)

Garšīgi un viegli pagatavojami plāceņi. Burkānus novāram līdz ir pusmīksti, tad sarīvējam uz rupjas rīves. Pierīvējam klāt sieru, pieliekam klāt vienu olu un mazliet auzu miltus līdz veiedojas stingra masa. Tiek cepti uz sausas pannas. Burkānu un siera proporcijas - 50 uz 50

Ļoti vienkārši sagatvojams ēdiens, kuru vēlams sagatavot 6h - 12h pirms ēšanas. Liekam grieķu jogurtu burciņā, uzberam čia sēklas un iemaisām tās. Virsū liekam mango. Burciņu liekam ledusskapī un lietojam tad, kad viss ir smuki sasūcies. Mango vietā var lietot jebkurus augļus un ogas. 

Man pašai ļoti garšo zivs un arī Odeta to nesmādē. Varu ieteikt Oscars Fish pikšas smalkmasu, kas ir ļoti kvalitatīvs un tīrs produkts. Šoreiz ņemu palīgā Philips Avent tvaicētāju un visas sastāvdaļas ievietoju tajā. Tvaicēju 30 minūtes, lieku bļodiņā un pārkaisu ar pramezānu. Ar šo gan pārcensties nevajag, jo to vajag tikai garšai. 

Un, kad gribas kaut ko pagrauzt - ņemam auzu pārslas, plūmes, rozīnes, aprikozes un samaļam blenderī. Samalto masu liekam bļodā, liekam klāt saspaidītu banānu un vienu olu, samaisām. Ar mitriem pirkstiem, no gatavās masas, veidojam mazus plācenīšus un liekam uz cepešpannas. Liekam cepeškrāsnī uz 180 grādiem, aptuveni 15 - 20 minūtes. Garšo gan man, gan Odetai, gan Gustavam.

Mums ir paveicies, ka Odetai nav alerģiju, tāpēc varam izpausties uztura ziņā. Protams, ir reizes, kad viņa negrib ēst un atsakās no ēdiena, bet tas ir normāli, jo arī man ir dienas, kad negribu ēst un ir dienas, kad varu apēst daudz.

Starp citu, aizdomājos kā varētu uzcept kūku Odetai - bez pievienotā cukura un kviešu miltiem. Tas varētu būt interesants uzdevums, vai man izdosies, tad jau redzēs. :)

Gaidām februāri un jaunus notikumus Odetas attīstībā :) Lai jauks janvāris!