SuperBēbis 2020:  Rotaļāšanās 10 mēnešos

SuperBēbis 2020: Rotaļāšanās 10 mēnešos

Nu jau nākamnedēļ Odetai būs desmit mēneši un rotaļāšanās ir palikusi pavisam savādāka. Odetai interesē visa apkārtējā pasaule un viņas "rotaļu kastē" dominē TV pultis, kaķu barība, telefoni, pudeles, papīrs un rīve.

Pirmām kārtām, dāma ir sākusi stabili sēdēt un tas nozīmīgi izmaina rotaļāšanās veidu. Vertikalizācija ļauj vairāk interesēties par piramīdām un to salikšanu/izjaukšanu. Pagaidām gan tikai mācāmies objektus uzlikt virsū vienam uz otra, bet lēnām ir progress. Kopā arī būvējam torņus no brāļa lego duplo, tie gan ir interesanti tikai izjaukšanai un apžļambāšanai. Bet tie ir lieliska sensorā manta, kurai ir interesanta tekstūra un forma.

Lēnām sāk interesēt dažādas grāmatiņas, cenšamies izsķirstīt mūsu krājumus, kuros ir dažādi vienkārši attēli un tēmas. Tas gan aktuālāk būs pēc gada vecuma, bet noder arī tagad - ikdienas dažādošanai.

Tāpat akutuālas ir dažādu krāsu lentītes, papīri, burbuļplēves utt, bet ir jāskatās, lai tie netiktu bāzti mutē, kas gan notiek visai bieži. 

Pēc ergoterapeita ieteikuma dodam plēst avīzi, ko viņa jau ir iemācījusies. Avīzi cītīgi plēš un liek bļodā, šad tad arī mēģina uzēst. Nav ne vainas, bet ēst gan to nevajadzētu :)

Mīkstās rotaļlietas, grabuļi, grāmatiņas tiek liktas malā, jo šīs mantas vairs neinteresē. Joprojām topā ir muzikālās mantas un mantas ar kurām var radīt skaņu, piemēram, bungas vai āfrikāņu muzikālais grabulis. Tā kā Odetas tētim ir brīva pieeja pasaules mūzikas instrumentiem, vienmēr varam atrast ko jaunu un interesantu. 

Jāsaka, ka dažreiz mazo princesi nevar nekādīgi izklaidēt, tad nu palīgā nāk palagi, segas un aizkari. Viņai patīk ietīties un slēpties. Tad jāsaka "kukū" un jāmeklē Odeta rokās. Odetai patīk atrasties zem galdiem un ielīst tādos stūros, kur viņu neredz. 

Rotaļāšanās zona ir dzīvojamajā istabā, bet kad viss apnīk, tad izmantojam arī virtuvi, brāļa istabu un guļamistabu. Katrā istabā var atrast ko interesantu. Piemēram, virtuvē top priekšmets būs kaķa barība, kura tiek arī pagaršota. 

Tieši tagad kļūst aktuāla priekšmetu ielikšana un izņemšana, tad Odeta arī pārkrāmē dārzeņus no groza uz bļodu un otrādāk. 

Tuvojas Ziemassvētki un Odetas vārda diena, tādēļ pasūtījām arī tādu kā kasti, kurā var mest dažādas formiņas. Tā bija top manta Gustavam un varbūt arī Odetai kādreiz patiks. Esmu par attīstošām mantām, kurām arī ir jēga. Skatāmies, lai arī to nav par daudz, jo mantu pārmērība nav forši.

Ar dēlu mēdzu slēpt mantas uz ilgāku laika periodu un tad atkal mainīt ar esošajām, lai piedāvājums nav pārmērīgs. Patlaban daru līdzīgi, nekad nepiedāvāju vairāk par piecām mantām / aktivitātēm. Uzturu rotaļu zonu kārtīgu, jo haosā uztuēties man pašai nepatīk. 

Tā nu dienas mums aiziet aktīvi, kaut gan tagad Odetai uznācis zobu nākšanas perods un dienas aiziet kašķīgāk. Bet tas jau piederas pie lietas :)

Lai jauka un rotaļīga nedēļa!