SuperBēbis 2020:  Jau astoņi!

SuperBēbis 2020: Jau astoņi!

Jā, jau astoņi mēneši ir klāt. Pareizāk sakot, tie apritēja jau 15. oktobrī, bet bija tik daudz aktivitāšu, ka nesanāca uzrakstīt blogu.

Taisot raksta titula bildi, tieši nodomāju - tiešām jāliek skaitlis 8? Jā, tiešām. Man pat grūti apkopot būtiskākos jauninājumus, jo liekas, ka visu ātri aizmirstu, bet īsumā tie ir šādi:

  • Labprāt ēd gabalu ēdienu (bēbju cepumi, gurķis, rupjmaize, kāds auglis, tvaicēti dārzeņi)
  • Ēdienkartē ir jauninājums - zivs
  • Ļoti ātri lien un mēģina nostāties četrrāpus
  • Liela interese par kaķa bļodām, vadiem un citām tabū lietām mājās
  • Jaunas skaņas un "vārdi"
  • Aktīvi žestikulē, lai pievērstu sev uzmanību
  • Arvien lielāka interese par dažādām mantām, māk satvērt priekšmetus abās rokās, imitē brāli spēlējoties

Odeta cenšas piecelties sēdus no guļus stāvokļa, bet slinko mācīties sēdēt pareizi. Novērosim vai būs nepieciešamība doties pie fizio uz konsultāciju. P.s. jauna lietus plēve ir mans labākais pirkums šo mēness.  

Oktobra vidū pabijām arī februāra, un arī dažu janvāra, bēbju tusiņā, kuru rīkojām Māmiņu kluba telpās Vīlandes ielā. Tā šķita ļoti piemērota vieta, jo ir plašas telpas, pieejams pārtinamais galds un arī kafija/tēja. Kopumā bijām vairākas mammas un varēja novērot kā katrs bērns ir tik ļoti atšķirīgs. Ir rāpotāji, ir kājās stāvētāji, ir veltnīši (rotē veļoties) un ir arī klusie novērotāji. Ir arī drošāki bērni, smaidīgāki un piesardzīgāki. Jā, tas ir ļoti interesanti, cik ļoti gan bērni atšķiras attīstībā viena mēneša ietvaros. :)

Kopumā Māmiņu kluba telpas izmantojām trīs stundas un tas bija pilnībā pietiekošs laiks, lai iztusētos :) Vasarā, protams, ir foršāk šādas tikšanās rīkot svaigā gaisā, bet rudens/ziemas periodos jāmeklē alternatīvas. 

Odetai ļoti patīk citi bēbji un cilvēki, labprāt šļūc klāt un smaida, runājās. Neko arī nesaka, kad kāds rāpotājs izdomā Odetu izmantot par šķērsli. Uz beigām gan piedzīvojām bēbju kašķus, bet tas ir saprotams, jo atkal jauni iespaidi un arī nogurums. 

 

Ar Odetu pabijām arī brāļa dzimšanas dienas ballītē, kura gan viņai diži nepatika, tāpēc ar tēti slēpās mierīgākās telpās.

Odetai joprojām ļoti patīk slēpties.

Šī mēneša izaicinājums ir zobi un iesnas. Zobi Odetai ļoti lēni nāk un tas sagādā daudz sāpes, raudas un nemierīgas naktis. Nesen arī Odeta noķēra iesnas, bet tās ātri arī pārgāja - labākie draugi bija rhinomer un hustagil smēre. Iesnas, tik mazam bēbim, ir ļoti traucējošas, tāpēc arī apbruņojāmies ar pacietību un kafijas krājumiem. Bet ir pelēkie periodi un ir baltie periodi, visas mazās nebūšanas arī beidzas :)

Uz astoņiem mēnešiem Odeta sver 8.450 gramus un ir 72cm gara dāma. Rokas sāk mazliet pagurt, kad viņu vajag ilgāk nēsāt, bet joprojām varu viņu noturēt ar vienu roku, kad ar otru pūšu grīdu, jo mazajai dāmai ir ļoti bail no putekļu sūcēja. Odetai ļoti patīk kaķis un sajūsmā šļūc viņam nopakaļ. Labi, ka mūsu kaķis ir ļoti saprotošs un laicīgi bēg no uzbrucēja. 

Uhh, novembrī jau 9 mēneši un varēšu taisīt "9 months in/out" bildi. Šomēness esmu apņēmusies iet vairāk staigāt un vingrot, mazāk sēdēt uz vietas. Man ļoti patīk tukšās Jūrmalas pludmales un dzestrais gaiss. :)

Lai jauks oktobris!