SuperBēbis 2020: Hip urā! Seši mēneši ir klāt!

SuperBēbis 2020: Hip urā! Seši mēneši ir klāt!

Skat, pusgads jau ir apritējis un no mazās, trauslās piciņas, Odeta ir izaugusi jau par diezgan dūšīgu meiteni, kurai ļoti garšo rīsu putra un mango biezenis. Jā - laiks skrien un manī šī laika apziņa rada mazu trauksmi, ka dienas paiet lielā steigā un īsti nespēju izbaudīt to laiku pilnvērtīgi. Katrā ziņā, arī man ikdienā jāizvērtē prioritātes, lai nelaistu garām svarīgus attīstības posmus. Bet tagad Odetai ir pusgads un mazliet aprakstīšu, kas ir noticis pēdējā mēneša laikā. 

VIDEO: KAS NOTIEK MAZUĻA ATTĪSTĪBĀ 6 MĒNEŠU VECUMĀ

Sākšu ar to, ka Odeta ir sākusi ieturēties 3x dienā un dara to labprāt. Piebarošanu sāku lēnām un uzmanīgi, bet skatoties kā viņai garšo ēst, droši devu testēt dārzeņus un augļus. Patlaban Odetai ir trīs ēdienreizes, kad viņa ēd dārzeņus, augļus vai putru. Kas ir notestēts? Lūk:

  • - āboli, plūmes, persiki, banāni, avokado, zemenes, ķirši, mellenes, avenes, mango, upenes, ērkšķogas, kivi
  • - spināti, kabacis, ķirbis, cukini, tomāts, kartupelis, saldais kartupelis, brokolis, ziedkāposts, burkāns, zaļie zirnīši, biete
  • - rīsu, auzu, kukurūzas, pilngraudu mannas putras
  • - Džī sviests (lieku klāt pie dārzeņiem un arī pie putras )

Varbūt ir kas piemirsies, bet lielos vilcienos šī ir ikdienas ēdienkarte. Alerģijas nav, vēders panes visu labi. Cenšamies bieži apmeklēt tirgu un iepirkt sezonas dārzeņus un augļus, bet nesmādējam jau gatavo zīdaiņu pārtiku. Diezgan bieži dodamies izbraucienos, tādēļ mūsu virtuves skapītī stāv jau iepirkti biezeņi. Arī putras pērku zīdaiņiem paredzētās, bet skatos, lai tās ir bez piena un citām piedevām. Nesen biju pārsteigta par cukura daudzumu putrai ar pienu uz 100g, tādēļ pērku putras bez piena un saldajām piedevām. 

Odeta nesteidzas ar akrobātisku triku rādīšanu, bet māk smuki rotēt uz visām debess pusēm un līst. Tas gan tiek darīts, ja motivācija ir pietiekami liela. Varētu secināt, ka man ir relaksēta meita un pagaidām viņa neredz iemeslu, kādēļ viņai vajadzētu sēdēt vai rāpot, bet es respektēju viņas apdomību. :) Mazie pirkstiņi ir lieliski attīstījuši sīko motoriku un man tiešām sāk likties, ka sakot "ammamma", viņa sauc mani. Esmu novērojusi, ka tieši šis izsauciens tiek pielietots situācijās, kad vajag manu palīdzību vai atbalstu. 

Ir sākusies interese par lietām un cilvēkiem, kura agrāk nebija. Pēkšņi tiek pamanīts, ka mums ir kaķis, vai arī viņas uztverē kaut kas kustīgs un interesants. Vairāk tiek aplūkoti cilvēki, tiek vairāk izpētīti smalki objekti. Pat uzvedības modelis tiek pielāgots katram cilvēkam atsevišķi - ūdeni no mācību krūzītes, viņa dzer tikai tad, ja to dod tētis. No manis tiek prasīta tikai krūts un ūdeni, lai labāk es pat nepiedāvāju, jo sekos uzmesta lūpa. Tad nu tā - no maza, nevarīga jaundzimušā, viņa ir izaugusi par mazu personību, kura ir "izfunktierējusi" kā strādā cilvēku aplis apkārt viņai. 

Diezgan daudz kur arī braucam, dodamies pie dabas. Ja agrāk man bija mazliet bailīgi, ka bērns var sākt nemierīgi uzvesties, raudāt un nebūt nomierināms, tad tagad es jūtos gana iepazinusi Odetu, lai saprastu viņas raudāšanas iemeslus. Tādēļ arī ir mierīgāk kaut kur doties. Zinu, ka viņai īpaši nepatīk autokrēslā, tāpēc plānojam braukšanu uz gulēšanas laiku vai ieplānojam vairākas stāšanās pauzes. Vakaros viņa vienmēr būs nemierīgāka, tādēļ vakaros īpaši atveltu laiku viņas vajadzībām, jo no rīta puses, viņa labprāt spēlējas savā nodabā. Tādi šķietami sīkumi, bet, lai tie tiktu pamanīti un sakārtoti tā, lai ikdiena visai ģimenei būtu kvalitatīvāka un produktīvāka, bija vajadzīgs lielāks laiks.

Esmu pamanījusi, ka Odeta ļoti mierīgi uzvedas lielākā cilvēku kompānijā un kafejnīcās. Izskatās, ka aug sabiedrības dvēsele, bet to vēl laiks rādīs. :) Viņa gan ļoti pēta kā mēs ēdam un dzeram. Labi pazīst karoti un biezeņu paciņas, ļoti uzrauga savu ēšanas režīmu un pauž neapmierinātību, ja kaut kas tiek pamainīts. 

Nesen arī pieredzējām sāpīgu zobu nākšanas epizodi - divas dienas Odeta bija īpaši kašķīga un nemierīga. Nejauši uzkožot uz nepareizas vietas mutē, bija gauža raudāšana. Pat uzradās iesnas, kuru avots bija nesaprotams un naktīs cēlās ar skaļu bļaušanu. Tad nu sapratām, ka būs zobu vaina un tā arī bija. Neatceros, kad būtu pieredzējusi tādu zobu nākšanu, tas bija jaunums manā pieredzē. 

Odeta, pēdejā mēneša laikā, ir diezgan strauji izaugusi gan fiziski, gan ir noticis lēciens attīstībā.Šis dzīves posms paliek aizvien interesantāks. Turpinām aizvadīt dienas un vērojam, kā attīstās mūsu bērns.

VIDEO: KAS NOTIEK MAZUĻA ATTĪSTĪBĀ 6 MĒNEŠU VECUMĀ