SuperBēbis 2020: Hip urā! Pieci mēneši ir klāt

SuperBēbis 2020: Hip urā! Pieci mēneši ir klāt

Jūlijs ir jau pusē, tātad Odetai jau ir pieci mēneši! Augustā svinēsim pusgadiņu, kas liekas jau tik daudz. Odeta jau veica savu ikmēneša tehnisko apskati un mazā sver 7 kilogramus un ir 69 cm gara.

Šajā mēnesī piedzīvojām daudz jaunumus un atklājumus. Mazais bēbis kļūst par kustīgu jaunkundzi ar savu raksturu un prasībām.

Pirmā izmaiņa Odetas dzīvē - dēļ karstuma atvadījāmies no kulbas un sākām lietot sporta daļu. Priekš manis tas gan bija grūti, jo pāriešana pie sporta daļas simbolizē, ka bērns sāk ātri pieaugt un kulba, kurā uzturējās mazais gulētājs tiek lietota, iespējams, pēdējo reizi. Braucieniem gan vēl lietojam mūsu otrus ratus ar kulbu, bet redzam, ka tajos vairs nav vietas. Bet kopsummā Odetai sporta daļa patīk un ratos viņa var pavadīt jau vairāk laika, jo vēl pirms mēneša, manas pastaigas bija tikai 40 minūšu ilgas - Odetai kulbā likās par garlaicīgu un tika taisīti protesti. Tagad pat varam staigāt trīs stundas, protams, ievērojot kādu apstāšanās pauzi. 

Otrā izmaiņa Odetas dzīvē - ēdiens! Jau četru mēnešu vizītē ģimenes ārsts ieteica lēnām dot nogaršot dārzeņus. Uzreiz nesteidzos to darīt, bet tuvojoties piecu mēnešu atzīmei, Odeta nogaršoja saldo kartupeli, mūsu pašu zemeni, ziedkāpostu, burkānu un kukurūzas bezpiena putru. Sākumā viņa šo ēdienu nogaršoja pa vienai, divām karotēm, bet redzējām, ka ēdiens viņu ļoti interesē un secinājām, ka piebarošanai viņa ir gatava. Alerģijas un vēdera problēmas nav novērotas un jau sāk izveidoties mīļāko dārzeņu TOP. Protams, man pašai atmiņā jāatsauc piebarošanas nianses un jāpārlasa informācija kā labāk to darīt, bet lielos vilcienos tagad testējam sezonālos dārzeņus. Par šo pieredzi noteikti būs atsevišķi ieraksti.

Šī mēneša izacinājums - pieradināt Odetu dzert ūdeni, jo ir sākusies piebarošana. Odeta gan tagad respektē tikai krūts pienu, bet uzskatu, ka ūdens lietošana ir vajadzīga pie "smagākas" pārtikas uzņemšanas. Patlaban testējam Avent krūzi ar snīpīti. 

Trešā izmaiņa Odetas dzīvē - kustība. Ja uz četriem mēnešiem Odeta vēl ne īpaši vēlās, tagad to dara uz abām pusēm. Viņa ir iecienījusi rotēšanu ap savu asi un mēģina izdomāt kā tikt uz priekšu slīdot. Kājas un rokas tiek aktīvi pielietotas kustībai, tāpat rociņas smuki cilā mantas, pārliekot tās no vienas rokas uz otru. Gaidu nākamo kustību attīstību :)

Odeta ļoti siekalojas, ir kašķīgākas dienas, kad nevar saprast nemiera iemeslu. Pirmā doma ir zobi, bet zobus vēl neredzam. Lacītes tiek mainītas pat 5x dienā.

Mūsu šī mēneša atklājums ir Aeromoov ieliktnis autokrēslam. Paldies Dacei, kura man ieteica šo noderīgo lietu, jo biju rakstījusi, ka Odeta ļoti svīst auto krēslā. Ieliktnis ir izgatavots tā, lai mazulis mazāk sviedrētu un tas tiešām strādā. Ļoti noderēja dažos braucienos. Nesen ar Gustavu un Odetu pavadījām trīs dienas Pērnavā un tas bija jauks, bet izaicinošs brauciens, jo nebiju radusi tik ilgi uzturēties ārpus mājai ar diviem bērniem, bet par šo ceļojumu arī drīzumā sekos bloga ieraksts. :)

Mazais bēbis sāk palikt lielāks un lielāks un dzīve paliek vēl interesantāka :) Protams, dažas dienas man ir smagākas, jo nespēju neko izdarīt vai ir nogurums no "sēdēšanas" mājās, bet tā laikam ir visām mammām. Kopumā izbaudu vasaru un kopā būšanu.

Ja ir kādi jautājumi vai ieteikumi, droši raksti komentārā vai dod personīgu ziņu Facebook vai Instagram. :) Lai lielisks atlikušais jūlijs!