Sterilizators bērna pudelītēm

Sterilizators bērna pudelītēm

19. Dec 2012, 09:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par bērnu trauku sterilizatoriem nav daudz informācijas. Tas droši vien saistīts ar to, ka šāda sadzīves tehnika nav vēl iedzīvojusies ģimenēs ar maziem bērniem. Daudzi uzskata, ka tādas preces iegāde ir lieka naudas izsviešana.

Kāpēc iegādāties pudelīšu sterilizatoru, ja var vienkārši bērna traukus novārīt? Bet, tādā gadījumā uz jautājumu jāatbild ar jautājumu - "kāpēc izmantot veļas mašīnu, ja visu var izmazgāt ar rokām?". Vai arī - "kāpēc vajadzīga elektriskā tējkanna, ja ūdeni var vārīt parastajā?". Saprotams, ka civilizētam cilvēkam šādi jautājumi šķitīs absurdi un bezjēdzīgi. Ja runājam par sterilizatoriem, tad mūsu ieteikums ir tāds - labāk ir iegādāties kaut ko noderīgu un funkcionālu, nevis iegādāties neskaitāmus rāpulīšus, kurus, iespējams, mazulītim nemaz neuzvilksiet.

Bērnu pudelīšu sterilizatora pamata funkcijas

Pamata funkcija šai ierīcei - bērnu trauku apstrāde, kaitīgo baktēriju iznīcināšana ar tvaika palīdzību. Pudelīšu sterilizatori darbojas automātiskā režīmā un arī izslēdzas automātiski, tāpēc ir uzskatāmi par pilnīgi drošiem un ērti izmantojamiem.

Pēc darbības principa sterilizatorus var iedalīt 3 pamata grupās:

  • tvaika sterilizatori, kuros tvaiks veidojas, pateicoties ūdenim, kas iztvaiko;
  • tvaika sterilizatori, kas ir daudz ekonomiskāki, jo darbojas ar mikroviļņu krāsns jaudu;
  • sterilizatori, ar auksto sterilizāciju, kas tiek realizēta ar tablešu vai speciāla dezinficējoša šķīduma palīdzību.


Bez tam, daži tvaika sterilizatori iekļauj sevī arī uzsildīšanas un vārīšanas funkcijas. Protams, tie ir dārgāki par parastajiem sterilizatoriem, tāpēc, pirms iegādājaties tādu ierīci, padomājiet par to, vai visas šīs ierīces funkcijas izmantosiet. Piemēram, ja jums jau ir tvaicētājs, automātiski atkrīt šādas funkcijas nepieciešamība sterilizatorā.

Kā izvēlēties pudelīšu sterilizatoru?

Ja esat nolēmuši iegādāties sterilizatoru, atliek viens jautājums - kā lai izdara pareizo izvēli?

Padomi:

  • Dažādi sterilizatori paredzēti atšķirīgam pudelīšu skaitam, parasti no 2 līdz 8. Ja jūs vēlaties ietaupīt laiku, tad vislabāk izvēlēties ierīci, kas var nosterilizēt uzreiz vairākas pudelītes. Visu atlikušo dienu nevajadzēs domāt par sterilizēšanu.
  • Ja vēl neesat izdomājuši, kādas pudelītes izmantosiet mazuļa ēdināšanā, iesakām izvēlēties sterilizatoru, kas der platākām pudelītēm, jo tajā var sterilizēt arī šaurākas pudelītes. 
  • Tvaika sterilizatori, kas darbojas ar mikroviļņu krāsns jaudu, darbības ziņā būs atkarīgi no pašas mikroviļnu krāsns. Tādas - vajag arī šo ierīci. 
  • Trauku apstrādei nepieciešamas 5-15 minūtes, atkarībā no sterilizējamo priekšmetu skaita, veida un aparāta jaudas. Dažādi sterilizatori ir atšķirīgas formas, tā ka tas gan ir gaumes jautājums.

Ievērojam drošības noteikumus

Lietojot pudelīšu sterilizatoru, jāatceras, ka tas jānovieto uz stingras, stabilas, taisnas virsmaz. Pēc darba tas jānoslauka ar sausu auduma gabaliņu. Liet ierīcē dezinficējošus šķīdumus kategoriski ir aizliegts.

Pirms lietošanas jānoskaidro, vai konkrētajā ierīcē drīkst likt arī priekšmetus, kas satur metālu. Un nevienā sterilizatorā nedrīkst likt priekšmetus, kas nav paredzēti sterilizēšakai. Stikla un plastmasas pudelītes te nav pieskaitāmas, tāpēc tās brīvi var sterilizēt.  Pudelītes var izmantot uzreiz pēc sterilizēšanas.

Sterilizatori ar auksto sterilizāciju vairāk noderēs reizēs, kad dodaties pie dabas vai tur, kur nav elektrības. Pārējos gadījumos labāk priekšroku tomēr dot elektriskajiem, tvaika sterilizatoriem.