Soli pa solim: VIDEO 2.sērija. Mazulis mācās rāpot

02. Jun 2015, 00:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rāpošana ir viens no svarīgākajiem bērna attīstības notikumiem, jo ar rāpošanas palīdzību mazuļi ne tikai nostiprina savu muskulatūru un mugurkaulu, bet arī attšta kustību koordināciju, motoriku, kā arī mācās pieņemt lēmumus un veicina domāšanas attīstību.

Kad mazais apguvis rāpošanas iemaņas, viņš spēj tikt klāt lietām, kuras iepriekš varēja vērot tikai no attāluma. Šajā laikā bērni apgūst sava ķermeņa pārvaldīšanas prasmes, mazuļu smadzene spiedzīvo vispusīgu attīstību.

Nav noslēpums, ka daudzi vecāki priecājas, ja bērns rāpošanas procu nemaz nepiedzīvo un ļoti agrīnā vecumā nostājas uz savām kājiņām un driz vien jau sper savus pirmos solīšus. Taču svarīgi ir apzināties to, ka īsti par šo notikumu mums nevajadzētu būt sajūsmā, jo, lai bērnam viegli padotos staigāšana un nākotnē mazajam nenāktos piedzīvot ar stāju saistītas problēmas, vispirms ir jānostiprina mugurkauls un rāpošana ir tā, kas to dara.

Ko mēs varam darīt, lai bērniņam būtu interese pēc iespējas ilgāk rāpot un viņš nemēģināut izlaist šo tik svarīgo attīstības posmu? Māmiņu Kluba TOP padomi bēbīša rāpošanā!

Māmiņu Klubs

20150529100024-71549.jpg