Rīsu pudiņš ar neparastu,maigu biezeni.

Rīsu pudiņš ar neparastu,maigu biezeni.

30. Mar 2014, 15:12 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.

 

Sastāvdaļas biezenim:

vienādās proporcijās

miltaini tomāti

plūmes

saldi āboli

saldināšanai nedaudz medus

aromatizēšanai vaniļas cukurs

 

Sastāvdaļas rīsu pudiņam:

250ml piens

25g rīsu milti

1 tēj.k vaniļas cukurs ( Dansuker)

2 tēj.k fruktoze

1 olas dzeltenums

 

Pasniegšanai:

kanēļcukurs vai kanēlis

dzērvenes

 

Gatavojam pudiņu:

Katliņā liekam pienu,uzsildam.Olas dzeltenumu samaisam ar fruktozi,vaniļu un rīsu miltiem.Pielejam pavisam nedaudz siltu pienu.Izmaisam līdz viendabīgai konsistencei.Lejam klāt pārējam pienam,kas sildās katliņā.Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē.Tas notiek ātri.

Liema trauciņā,lai padziest un pa to laiku sagatavojam biezeni.

20140330150205-33251.jpg

 

Tomātus sablenderējam.Pievienojam sagrieztas plūmes un ābolus.

20140330150237-16722.jpg

 

Zem vāka uz nelielas uguns vāram līdz viss sāk šķīst.Arī šeit viss notiem ātri.

20140330150316-38247.jpg

 

Sablenderējam un izlaižam caur sietiņu,atbrīvojoties no miziņām.

20140330150359-62070.jpg

 

Gatavam biezenim liekam klāt medu un vaniļas cukuru pēc garšas.

20140330150437-18670.jpg

 

Pasniedzam biezeni ar rīsu pudiņu.

20140330150459-39035.jpg

 

Ja nav pretenziju pret kanēli,apkaisam ar to un dekorējam ar dzērvenēm.

20140330150539-81246.jpg

 

Mans viedoklis: Skaisti,kārdinoši,aromātiski,viegli,svaigi pasakaini gardi. Vienkārši,ātri,bez piepūles,ar pārsteigumu.

Biezenis ir maigas,vieglas,neuzbāzīgas garšas.Rīsu pudiņš arī maigas konsistences,viegli salds un vairāk nemaz neprasās saldināt.Deserts līdzinās piena ķīsēlim ar ķīsēli,tik klasisko ķīsēli dēls man neēd.

Dēla viedoklis:  Skaisti,garšīgs deserts.

20140330150959-86183.jpg

 

 

taschinka taschinka 31. Mar 2014, 07:17 eg3107

Rīsu miltus pērku supernetto,citos veikalos nav manīti.Ja nav risu milti,tos var pagatavot,ja ir labas kafijas dzirnaviņas samaļot rīsus.