Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas biezenim:
vienādās proporcijās
miltaini tomāti
plūmes
saldi āboli
saldināšanai nedaudz medus
aromatizēšanai vaniļas cukurs
Sastāvdaļas rīsu pudiņam:
250ml piens
25g rīsu milti
1 tēj.k vaniļas cukurs ( Dansuker)
2 tēj.k fruktoze
1 olas dzeltenums
Pasniegšanai:
kanēļcukurs vai kanēlis
dzērvenes
Gatavojam pudiņu:
Katliņā liekam pienu,uzsildam.Olas dzeltenumu samaisam ar fruktozi,vaniļu un rīsu miltiem.Pielejam pavisam nedaudz siltu pienu.Izmaisam līdz viendabīgai konsistencei.Lejam klāt pārējam pienam,kas sildās katliņā.Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē.Tas notiek ātri.
Liema trauciņā,lai padziest un pa to laiku sagatavojam biezeni.
Tomātus sablenderējam.Pievienojam sagrieztas plūmes un ābolus.
Zem vāka uz nelielas uguns vāram līdz viss sāk šķīst.Arī šeit viss notiem ātri.
Sablenderējam un izlaižam caur sietiņu,atbrīvojoties no miziņām.
Gatavam biezenim liekam klāt medu un vaniļas cukuru pēc garšas.
Pasniedzam biezeni ar rīsu pudiņu.
Ja nav pretenziju pret kanēli,apkaisam ar to un dekorējam ar dzērvenēm.
Mans viedoklis: Skaisti,kārdinoši,aromātiski,viegli,svaigi pasakaini gardi. Vienkārši,ātri,bez piepūles,ar pārsteigumu.
Biezenis ir maigas,vieglas,neuzbāzīgas garšas.Rīsu pudiņš arī maigas konsistences,viegli salds un vairāk nemaz neprasās saldināt.Deserts līdzinās piena ķīsēlim ar ķīsēli,tik klasisko ķīsēli dēls man neēd.
Dēla viedoklis: Skaisti,garšīgs deserts.
Rīsu miltus pērku supernetto,citos veikalos nav manīti.Ja nav risu milti,tos var pagatavot,ja ir labas kafijas dzirnaviņas samaļot rīsus.