Ķeramies pie katliem! Gatavosim kopā ar šefpavāru, restorāna „Eco Catering” īpašnieku Rihardu Frīdenbergu Kalniņu kaut ko mazuļiem no tā, kas vēl ir atrodams mūsu aukstajos, vecajos pagrabos. Izmantosim ziemas ābolus un pastinakus!
Ēdienu pagatavošanai vajadzēs 20-25 minūtes laika, tas ir viegli pagatavojams. Recepte derēs gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Nepieciešams:
- Pastinaki
- Ziemas āboli
- Vaniļas pāksts
- Brūnais cukurs
- Naža gals sāls
Vai zinājāt, ka vaniļas pākstī iekšā ir dažādi graudiņi, kas dod lielisku aromātu un garšu.
„Ēdiens ir kā notis – katram produktam ir sava garša jeb nots, un saliekot pareizi šīs notis kopā, sanāk īsts mākslas darbs!” iedvesmojoši pirms zupas pagatavošanas saka šefpavārs Rihards.
Sākam gatavot!
1.Nomizojam 2 pastinakus (300gr)
2. Lejam nelielā katliņā litru ūdens. Liekam katliņā nomizotos, sagrieztus pastinakus, pievienojam 2 gabaliņos sagrieztus ābolus. Biezzupu ir svarīgi līdz galam neizvārīt, un arī – nepārvārīt. Tām jābūt krēmīgām, gaisīgām! Vāram 30-40 minūtes. Pārbaudam ar nazīti, iedurot to dārzenī, ja dārzenis izvārījies, nazis tajā ieiet viegli.
3. Vaniļas pāksti sākumā ar nazi padara plakanu, tad to pārgriež uz pusēm un atver vaļā. Izkasam ārā sēkliņas un liekam tās klāt pie ēdiena. Šajā zupā varam likt uz vārīšanās procesu klāt arī pašu vaniļas pāksti. Ja vaniļas pāksti neizmanto, ieliek pāksti brūnajā cukurā un aizmirst par veikala cukuru. Šādu brūno cukuru liekam klāt arī zupai 3-4 tējkarotes.
4. Naža gals sāls jāpieliek klāt.
5. Viss savārīsies, bet neizjuks. Ābola miziņā būs tas skābumiņš, vitamīni. Liekam visu blenderī, sablenderējam un iegūsim maigu, gardu zupu!
Māmiņu Klubs