Ratiņiem NEdraudzīgās vietas Mežaparkā

Ratiņiem NEdraudzīgās vietas Mežaparkā

06. Feb 2017, 12:19 Mar&Co Mar&Co

Viss jau liekas skaisti, dzīvot Mežaparkā. Ideāla vieta pastaigām svaigā gaisā, klusums un miers, neliela satiksme. Par to es, protams, tikai priecājos, bet izvērtējot apstākļus, ka vēlos, piemēram, tikt arī pastā, ieiet veikalā, tikt uz centru, esmu sastapusies ar vairākām māmiņām nedraudzīgām vietām.

Pirmkārt, super, ka 12stāvu mājā lifts, bet...Nesen veicot kāpņu telpas remontu, nemaz nav padomāts par jaunajām māmiņām ar ratiņiem. Krietni jāpiepūlas un jāizdomā sava specifiska metode, kā vispār ratiņus dabūt lejā un augšā pa šo stāvo uzbrauktuvi. Kur nu vēl slidenā vai sniegainā laikā, kad tur viss ir piepūsts ar sniegu. Varbūt nav sliktākais variants, jo citas māmiņas stiepj ratus arī no 5. stāva, bet nu tomēr...P.S. Blaks mājā, veicot kāpņu telpas remontu, gan tika padomāts par uzbrauktuves parbūvi.

20170206121818-86074.jpg

Tā kā mēdzu samērā bieži izmantot pasta pakalpojumus, arī šo vietu varu nosaukt par mums nedraudzīgu. Vienīgā metode, novaktēt caur logu, kad atbrīvojas darbinieks un ātri skriet pastā, vērojot ratiņus caur logu. Tomēr jāatzīst, ka arī tas nav labākais variants. Uzskatu, ka šādām valsts iestādēm jau nu gan vajadzētu padomāt par to, lai visiem būtu ērta piekļūšana.

 20170206121830-32312.jpg

Vislielākā sāpe ir par jaunajiem 11. maršruta tramvajiem. Ja paveicas, ka brauc jaunais tramvajs, tad jau ir paveicies, jo vecajā iekšā bez citu palīdzības nu neiespējami iekļūt. Viss jau it kā skaisti, uzlabota pieturvieta ar ērtu iekļūšanu zemajos tramvajos, bet atkal ir bet. Ceļā uz centru līdz pat gala pieturai nav neviena tikpat uzlabota pieturvieta, kur varu ērti izkļūt no tramvaja, pat neskatoties uz to, ka tas ir zemais. Tad nu atkal kādam ir jālūdz palīdzība, lai ratus izceltu. Tas pats ar nokļūšanu mājās.

 20170206121842-15547.jpg

Tomēr viss nav tik slikti. Piemājas Apotheka aptiekā es vienmēr varu ērti iebraukt ar ratiņiem, turklāt nereti smaidīgs aptiekārs pat palīdz atvērt durvis. Šajā aptiekā arī saņēmām mazuļa paciņu (par to sīkāk: https://aptiekas.apotheka.lv/starta-komplekts-mazulim/ )

Esmu pārliecināta, ka Rīgā ir ne mazums šādu ratiņiem nedraudzīgu vietu. Dalies arī Tu savā pieredzē!

06. Feb 2017, 14:25 zacc

Pie pasta ir kāpnes, pa kurām es augšā nevarētu uzstiept ratus. Pie mājām tieku augšā atmuguriski velkot. Reti pagadās, kad iet kāds izpalīdzīgs kaimiņš😀

zacc zacc 06. Feb 2017, 13:57

Kas tad tur ir ar to pastu? No bildes īsti nevaru saprast.
Tā taču ir tikpat kā valsts iestāde, ir obligāti jābūt pieejamai cilvēkiem ratiņkrēslos, attiecīgi arī ar bērnu ratiem jāvar iebraukt. Par to būtu jāziņo Latvijas Pastam, ja tiešām nekas tāds tur nav uzbūvēts.

pa visādām stāvām speciālajām uzbrauktuvēm rati ir jāvelk, nevis jāstumj. Cik nav redzēts, ka stumj tos ratiņus pa priekšu tur, kur otrādāk - pašai kāpt atmuguriski un ratus vilkt - būtu daudz ērtāk. Tas pats ir ar durvīm. Nemaz negaidu, ka kāds centīsies palīdzēt pieturēt, griežamies otrādi un tieku galā pati, nu dubultdurvis grūtāk, bet visur tiekam.

Elionore Elionore 06. Feb 2017, 13:51

Es par pozitīvajām vietām - man ļoti patīk kafijas tornīši Vērmaņdārzā - iespēja tikt pie siltas, gardas kafijas/ tējas pastaigas laikā, nestumjoties ar ratiem iekšā kafejnīcā. Vēl man ir paveicies ar pasta nodaļu, netālu no mājām - 11. Latvijas pasta nodaļa. Nav pakāpienu, durvis gana ērti atvērt, kā arī ievēroju, ka paņemot numuriņu, ir atsevišķa poga jaunajiem vecākiem. 😀 Par citām vietām nemāku teikt - cenšamies ar vīru vienmēr sadarboties tā, lai bēbis ar ratiem var palikt ārpus veikala.

lauvinja lauvinja 06. Feb 2017, 12:53

Ja mājas dzīvokļu īpašnieki nobalsotu, ka pārbūvi jāveic, ņemot veŗā jauno māmiņu ar ratiņiem, vajadzības, tad arī to ņemtu vērā. Visticamāk, ka tādu, kam tas aktuāli ir maz, izmaksas salīdzinoši lielas un pārējo iemītnieku nostāja, kam vajag, lai finansē, ir savā ziņā saprotama.

Reizēm esmu domājusi cik lielā mērā es pati esmu/būtu gatava maksāt vairāk, lai padarītu māju/iestādes/bodes un citas pakalpojumu vietas visiem pieejamas.

Mēs te par iekļūšanu ar ratiņiem, bet piemēram ir neredzīgi cilvēki, kuri ir gana daudz - vai esi gatava maksāt par preci/pakalpojumu teiksim 5 % dārgāk, lai nodrošinātu to, ka preces/pakalpojuma apraksts ir pieejams Braila rakstā? Tā teikt padarīt vidi ērtu visiem 😀