Pie dakteriem ejam ar smaidu sejā

Pie dakteriem ejam ar smaidu sejā

03. Feb 2015, 16:35 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Tā, kā Gustavs ir mans pirmais bērniņš, tad bailes no nezināmā, protams, bija, un līdz ar to, galvenā doma bija, lai pastāv iespēja ātri nonākt dzemdību iestādē un esmu dakteru uzraudzībā. Mūsu dzīvesvietai Vecmilgrāvim vistuvāk atrodas Rīgas Dzemdību nams, un bez liekām šaubām, tā bija mūsu labākā izvēle. Nenožēlojam, vieta jauka, istabiņas pietiekoši mājīgas, lai justos ērti, arī personāls prasmīgs un zinoš, palikušas tikai pozitīvas emocijas un atmiņas!

Jau no paša sākuma zināju, ka vēlos, lai ģimenes ārsts – pediatrs atrodas tur pat Vecmilgrāvī, lai nepieciešamības gadījumā būtu pieejamas mājas vizītes. Un tā kā uz vecmilgrāvi pārcēlāmies nepilnus 5 mēnešus pirms bērniņa dzimšanas, ārstu meklēju internetā – Nacionālā veselības dienesta mājas lapā (www.vmnvd.gov.lv) , ģimenes ārsti atbilstoši teritorijām. Tad nu mūsu ģimenes ārste – pediatre dzīvo LJMC Vecmilgrāvja Primārajā veselības aprūpes centrā. 

20150203160805-77163.jpg

Mūsu daktere atrodas 15 min gājumā ar ratiem no mājām, līdz ar to mums sanāk maza pastaiga pirms ārsta apmeklējuma. Ar mašīnu tās ir nepilnas 5 minūtes. Nokļūšana ir ērta un ātra, izmantojot mazās ieliņas un trotuārus.

20150203160906-90789.jpg

Es teiktu, ka iekļūšana ir normāla, jo ir ratiem paredzētā uzbrauktuve, vienīgi prasītos automātiskās durvis, kas atvieglotu iekļūšanu, jo jātiek cauri 2 durvīm, taču, par laimi, gandrīz, katru reizi patrāpās kāds labs cilvēks, kurš palīdz pieturēt durvis. Par laimi, durvis nav smagas un viegli veras, līdz ar to, pateicoties smalkajiem ratiem, viegli tos izmanevrēju cauri tām. Kā teiktu daudzas māmiņas, situācijai vienkārši jāpielāgojas. Rati vienmēr tiek atstāti ārpusē pie pašas dakteres kabineta, pie tā ir ērti piebraukt, jo ir uzbrauktuve ratiem, un māmiņas parasti tos ekonomiski noparko, lai pietiek vieta arī citiem ratiņiem.

Esmu ievērojusi, ka lielākoties māmiņas uz vizīti ierodas uz konkrēto pieraksta laiku, arī es esmu iemanījusies tā izdarīt, attiecīgi aprēķinot cikos man jāiziet, cik ilgs laiks būs ceļā, un cikos ieradīšos. Lielākoties uz vizīti ierodamies 2-4 minūtes pirms pieraksta laika. Tas tāpēc, lai ar dēliņu nav ilgi jādirn uz jāgaida sava rinda, un samazinātos iespēja saslimt, ja nu uz vizīti atvests kāds slims bērniņš. Un vizīte būtu ātra un efektīva, nevis nogurdinoša un gara. Ilgākais, ko esmu gaidījusi rindā pie ģimenes ārsta ir apmēram 15 minūtes.

Lielas raizes sagādā neirologa apmeklējums, jo ir jau sanācis tā, ka pieraksts kavējas pat veselu stundu, uz ko pirmajā reizē neesi gatavs. Lai arī ģimenes ārste pabrīdina, ka ir mazuļi, kuriem neirologs velta vairāk laika, kā atvēlēts un līdz ar to pieraksts ievelkas. Tad nu to stundu nākas mazuli izklaidēt. Ja nu ir sanācis, ka pa ceļam dēliņš ir iemidzis, tad ļauju viņam gulēt, vismaz tā ātrāk paiet laiks, ja tomēr ir nomodā, tad somā vienmēr pa rokai ir pāris rotaļlietas, kā arī staigājam pa gaiteni un skatamies, kas notiek apkārt. Uz letes reģistratūrā ir akvārijs, tad nu paskatamies kā zivtiņas peld. Vai parunājamies ar citiem mazuļiem un māmiņām. Tur pat ir vairāki pārtinamie galdiņi, un ja nepieciešams bērniņu pabarot, tad reģistratūras māsiņas ierāda kabinetu, kur to var izdarīt. 

20150203161232-81739.jpg

Kad dēliņam bija 2 mēneši, apmeklējām otolaringologu (lors) Bērnu veselības centrā 4 Duntes ielā. Iekļūšana bija ērta, jo bija automātiskās durvis un lifts, lai ērti nokļūtu 3 stāvā, vienīgi ārpusē bija jāpārvar 4 pakāpieni, jo nebija uzbrauktuves ratiem. Arī speciāliste, kuru apmeklējām bija ļoti zinoša, jauka un nesagādāja vilšanos. Varēja izrunāt visas raizes un nomierināt satraukto sirdi. Noteikti varētu ieteikt šo speciālisti – Inesi Krūmiņu arī citām mammām, jo šī ārste arī sniedz Nacionālā Veselības dienesta apmaksātus pakalpojumus. Kā arī viņiem pieejama ļoti jauka, mājīga istabiņa, kur var pabarot bērniņu un naimainīt autiņus. Ļoti mājīga vide.

Ar ģimenes dakteri esmu arī ļoti apmierināta. Arī ir iespējams izrunāt visādus sīkumus, pat ļoti vienkāršus jautājumus. Arī pati daktere apjautājas par vispārējo stāvokli, un pret dēliņu izturas ļoti jauki un mīļi. Aprunājas, un pastāsta, ko grasās darīt. Arī dakteres māsiņa ir ļoti jauka, un ja satiekam gaitenī gaidot citu ārstu, vienmēr sasveicinās un aprunājās. Arī dakterīte, kas veicat obligātās vakcīnas ir ļoti jauka un pozītīva, ka nerada bērnā bailes un stresu, lai arī mans dēliņš vēl maziņš un to tā neizjūt, vēlāk tas būs jūtams. Kopumā varu teikt, ka ar izvēli esmu ļoti apmierināta, un uz doto mirkli negrasos meklēt citu medicīnas iestādi.

Būsim veseli un slimnīcām iesim ar līkumu! 

20150203163042-63563.jpg