Padomi māmiņai, kas audzina dēlu viena

Padomi māmiņai, kas audzina dēlu viena

21. Mar 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diemžēl, tāda parādība mūsdienās nav nekāds retums, un tēvu, kas vieni audzinātu bērnus, ir samērā maz, jo, kā jau parasti, bērnu audzināšana, nereti gulstas vienīgi uz trauslajiem sieviešu pleciem. Kas jāatceras māmiņai, kas audzina dēlu viena?

Izdomā atdarināšanas paraugu

Tā kā galvenais varonis bērnam ir tētis, ja dēlam nav iespēju tikties ar tēvu, izdomājiet viņam pašam savu varoni, kuram viņš gribētu līdzināties. Lai tas ir kaut vai nereāls varonis, pasaku tēls, aktieris no kādas filmas. Pats galvenais, šim vīrietim ir jāpiemīt tām vērtībām, ko jūs gribētu redzēt savā dēlā.

Pareizā attieksme

Jau kopš pirmajiem dzīves gadiem pret dēlu jāizturas kā pret mazu vīrieti, jāļauj viņam palīdzēt nest somas vai iepirkumu maisiņus, jāļauj, lai viņš par sevi rūpējas un arī par jums, tāpat jāļauj, lai viņš izrāda drosmi un tādas vērtības, kas raksturīgas tieši vīrieša cienīgai uzvedībai. Tev ir paveicies, tev aug īsts aizstāvis, un tas nekas, ka pagaidām viņš vēl ir mazs.

Vīriešu sabiedrība

Obligāti atrod dēlam kādu draugu - vīrieti, kas regulāri komunicēs ar zēnu. Tas var būt vectētiņš, tavs brālis vai kāds ģimenes draugs. Svarīgi, lai šis cilvēks patiešām būtu ieinteresēts par to, kas notiek ar zēnu, un viņu tikšanās reizes būtu samērā biežas un ilgstošas.

Izvēlies vīrišķīgas nodarbes

Kopā izvēlieties nodarbības, kas paredzētas tieši zēniem un attīsta viņos gribasspēku un garu. Cīņas, hokejs, futbols, peldēšana - viss, kas zēnam varētu patikt. Nebaidies no traumām un puniem, tieši tas viņam nāks par labu, arī, ja runājam par bērna fizisko stāvokli.

Ir grūti audzināt dēlu vienai, un tādā situācijā ir svarīgi kombinēt sievišķo un vīrišķo pozīciju zēna audzināšanā. Beznosacījuma māmiņas mīlestībai ir jasakrīt ar cerībām attiecībā uz bērna zināšanām, prasmēm un patstāvību.

Māmiņu Klubs

JA TEV IR MEITIŅA, SPIED ŠEIT!

20140131140314-94049.jpg

JA TEV IR DĒLS, SPIED ŠEIT!

 20140131140429-66249.jpg