Nāks klajā ucināmo pantu grāmatiņa "Te pelīte miltus mala"

Nāks klajā ucināmo pantu grāmatiņa "Te pelīte miltus mala"

04. Apr 2016, 11:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Biedrība "DROŠI un KOŠI" plāno izdot ucināmos pantu grāmatiņu "Te pelīte miltus mala". Tā ir pirmā no ucināmo pantu grāmatiņu sērijas - par kukulīti, par pirkstiņiem, par kundziņu un zirdziņu, par zīlīti žubīti un par pelīti. "DROŠI un KOŠI" līdz šim tavā grāmatu plauktā jau sarūpējusi grāmatu sēriju "Mazā Mula pēta" - grāmatas pirmsskolas un sākumskolas bērniem par Latvijas tēlotājmākslas bagātībām. 

Līdzekļi ucināmo pantu izdošanai tiek vākti Latvijas pūļa finansējuma vietnē www.projektubanka.lv. Projektu banka ir Latvijā radīta kolektīvā ieguldījuma platforma, kur ikviens var vākt līdzcilvēku finansējumu radošu, sabiedrībai nozīmīgu ideju īstenošanai, kā pateicību vai dāvanu piešķirot projekta rezultātus. Kopš vietnes izveides iedzīvotāji dažādās iniciatīvās ieguldījuši jau vairāk nekā 40 tūkstošus eiro, veiksmīgi finansējot septiņpadsmit radošus projektus.

Grāmatu sērija "Ucināmie panti" ir ļoti vērtīgi katrai ģimenei, kurā aug mazulītis, jo tie veicina vispārējo fizisko attīstību, palīdzot maņu un motorikas attīstībai, bagātina bērna garīgo pieredzi, ļaujot viņam iepazīties ar tautas kultūras daļu - folkoru.

Grāmatās ir mākslinieces Iritas Tīlanes Pakalniņas krāsainās ilustrācijas, ucināmais pantiņš un instrukcija kā pieaugušajam kopā ar bērniņu to pareizi ucināt.

Ilga Reizniece, "Iļģi" mūziķe un folkloras skolotāja par ucināmajiem pantiem saka tā: "Kā šūpuļdziesmiņas bērniņu ieved mūzikas melodiskajā pasaulē, tā ucināmie panti - ritmiskajā. Un ne tikai - it kā vienkāršie pantiņi paveic lielu darbu, ja tos darbina regulāri. Māca krāsainu, atsperīgu valodu, uzmundrina, nomierina, novērš uzmanību, kad nepieciešams un pievērš, kad vajag. Tos var lietot gan ēdienu gatavojot, gan mazo vingrinot, gan pirmos kopīgos darbiņus darot. Tie rada kopīgu prieku, jo jādara kopā!"

Ieguldot projektā, Jūs atbalstīsiet ucināmo pantu sērijas pirmās grāmatas "Te pelīte miltus mala" izdošanu.

Projektu banka top ar Sabiedrības Integrācijas fonda atbalstu, projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija,

Plašāka informācija ->>