Mūsu ne - ikdiena ar slingu

Mūsu ne - ikdiena ar slingu

14. Apr 2017, 23:04 Elionore Elionore

Nekad neesmu bijusi slingošanas fane un diez vai par tādu jebkad kļūšu. Bet tās dažas reizes, kad mazuli ielieku mei-tai slingā un kopā "izejam ielās" ir īpašas.

Mei- tai slingu mums iedeva izmēģināšanai. Gaidot mazuli, apcerēju, cik jauki nēsāšos apkārt ar sev piesietu mazuli, darīsim visas ikdienas lietas kopā, mazā tur dzīvosies, gulēs, varbūt pat ēdīs. Jā.. Nē. Meitai piedzimstot to vienkārši neizjutu kā savu lietu. Kad apritēja 4 mēneši - pamēģinājām. Pirmās reizes bija super neveikla tirināšanās mājās pie spoguļa, neapmierināts bērns, neapmierināta es. Un tad vēl TAS gadalaiks. Vispār nevar saprast kā ģērbties, jaka mammai ar bēbi slingā man šķiet pārāk dārga - ja to nelietoju ikdienā. Pienāca pavasaris.. Arī tāds - nekāds. Bet tieši pagājušo nedēļ man uznāca TĀ sajūta - ir jāiziet ar mazuli slingā. Ieliku plānajā kombinezonā, savu silto, milzīgo vesti pāri mums abām, pa virsu vēl savu pufaiku, ka pretvēja bortus no malām. Aizgājām uz tuvīno veikaliņu. Mazā ar lielām actiņām, kā pogas, skatījās apkārt. Pēkšņi veikalā visi tik mīļi. Palaida rindā, pārdevēja sakrāmēja pirkumus maisiņā. Cik patīkami! Līdzīgā gājienā devamies citu vakaru. Pa ceļam mazā aizmiga, bija jau krēslains. Riņķoju līganā gaitā par kvartālu un nedaudz sajutos atkal kā grūtniece. Un neaprakstāmi mīļa sajūta, jūtot mierīgo, slito elpiņu sev uz kakla. Tik daudzi garām gājēji uzsmaida, ar tādu siltu skatienu skatās, kā nēsāju mazuli. Laikam jau mamma ar sev piespiestu mazuli izstaro ko īpašu, nekā vienkārši stumdot ratus. Ar ratiem es un mazulis esam divas, autonomas vienības. 

Bet šis, Lielās Piektdienas vakars bija pavisam īpašs. Ap septiņiem, kad mazā sāka īgņoties, sapakoju mūs un izgājām ārā, kamēr vēl ārā ir rozīgas saules gaismas pielieta krēsla. Centrs tik kluss. Runājos ar mazo. Gājām vienkārši pa mūsu ielu, kuras galā ir baznīca. Pamanīju, ka durvis ir vaļā un nolēmu mazajai parādīt, kas ir aiz tām. Pa durvju stikla ailām redzēju, ka altāra priekšā ir koris. Koncerts "Lux Aeterna". Kautrīgi lūkojāmies pa lodziņu, līdz kāda baznīcas kalpotāja mūs ieaicināja iekšā. Iegājām. Pārņēma liels saviļņojums. Miers, ar kādu mazulīte vērās visapkārt. Garīgā mūzika. Mums blakus vēl viena mamma ar mazuli somā un otru pie rokas. Tāds... Lielās piektdienas vakars. 

Kā jau sākumā minēju, slings diezin vai kļūs par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu, jo ar ratiem jūtos drošāk, stabilāk un savā ziņā - ērtāk, tomēr, ik pa laikam noteikti, noteikti dosimies skaistā, kopīgā slinga piedzīvojumā. 

Kas ir tava pirmā izvēle? Mazuļa pārvadāšana ratos vai slingā?

[attēls: http://blog.oschaslings.com/2015/10/]

Elionore Elionore 17. Apr 2017, 15:30 mamma88

Starp citu, man ar sāka sāpēt krustos, mazo cilājot. Mums tas mei-tai ir tāds "slinkais", nevis sienams, bet ar klipšiem un ļoti platu jostas vietu kā medicīniskai jostai, teju. Ja mazo pa māju, kamēr mierinu, panēsāju tajā, mugura jūtas daudz labāk, nekā nesot uz rokām. Tas man tāds atklājums, bet noteikti katrai sajūtas citādākas.

mamma88 mamma88 16. Apr 2017, 15:02

Del muguras sapem pat naz nemeginu iegadaties

Elionore Elionore 15. Apr 2017, 22:23

Liels prieks par mammām - slingotājām! Un domāju, ka noteikti, ja mums būs otrais bērns, ar nelielu vecuma starpību, slingu noteikti biežāk ņemšu talkā!

Jerins Jerins 15. Apr 2017, 02:40

Cik jauki, ka izjutāt prieku no šīm pastaigām. Man bija pavisam otrādi - jau no sākuma gandrīz visu laiku pavadījām slingā. Pat vēl tagad - pēc 2 gadu vecuma, ieliekot slingā savu mazo neapturamo skrējēju, varam izbaudīt mierīgu pastaigu 😀

īgLa īgLa 14. Apr 2017, 23:44

Pirmā izvēle ir rati,bet slings ir glābējs situācijās,kad vajag brīvas rokas,bet mazam vajag mammu vai abiem puikām vajag,vai tad,kad ar ratiem kaut kur nevar iekļūt. Pirmajos 3 mēnešos slings bija liels palīgs.