Mūsu izsapņotā safari bērnistaba

Mūsu izsapņotā safari bērnistaba

06. Jun 2017, 16:17 Mar&Co Mar&Co

Kurš gan no mums nav sapņojis bērnībā par ideālo savu istabiņu- vietu, kur ne tikai gulēt, bet ļauties rotaļām vienatnē, ar draugiem vai vecākiem, pēcāk apgūt pirmos burtus, zīmētprasmi utt. Tagad, kad pašai ir mazulis, jau esmu iztēlojusies, kāda varētu izskatīties viņa ideālā bērnistaba.
Kas jums patīk konkrētajā istabā, ko esat izvēlējušies?
Manuprāt, safari tematika istabā ienes dzīvesprieku un rotaļas, krāsas, kā arī dzīvnieku pasauli. Tā mazulim liek justies kā tādam pētniekam, iepazīt un apčamdīt daudz, dažādas lietas. Safari rotaļu istaba nav klasiskā zilā puiku istaba, bet raiba un daudzveidīga, iztēli rosinoša. Noteikti būtu, kur mazulim izpausties. Šī istaba būs ar modernu "piesitienu".
Kas jums pašreizējā istabā nepatīk un gribētu mainīt?
Šobrīd Marko istaba ir apvienojumā ar vecāku guļamistabu- pārāk klasiska un garlaicīga, ar mazulim atvēlētu gultiņu un kumodi. Īpaši izpausties nevaram, jo dzīvojam īrētā dzīvoklī. Rotaļu stūrītis ir atsevišķi izveidots viesistabā.
Kādas krāsas un toņi Tev patiktu un nepatiktu bērnistabā?
Viennozīmīgi istabā nepatiktu klasiskā, zilā puiku krāsa. Tā, manuprāt, ienes istabā aukstumu. Tie noteikti nevar būt arī pārāk tumši un nomācoši toņi. Safari istabai jābūt zaļganos, dzeltenos, brūnos, pelēkos toņos. Toņos, kas istabā ienes dzīvīgumu un imitē atrašanos dabā.
Kas varētu būt Tavs iedvesmas avots krāsu un stila izvēlē?
Kā iedvesma šim iekārtojuma stilam noteikti ir grāmata un animācijas filma par puisēnu Maugli un dzīvi džungļos. Stils, kas apvieno piedzīvojumus, noslēpumus un zinātkāri. Zaļā krāsa noteikti ienesīs istabā dzīvīgumu.

20170606161653-54339.jpg
Kādiem mērķiem plāno izmantot šo istabu?Vai istabu iecerēts sadalīt vairākās zonās?
Šai bērnistabai jābūt universālai- vietai, kur gulēt, spēlēties un apgūt jaunas zināšanas. Tātad, gultas zona un rotaļu stūrītis.
Cik liela nozīme šajā istabā būs dažādiem interjera dekoriem?
Safari bērnistabā jābūt daudz, dažādām detaļām: fotorāmīši, gaumīga gultiņa un skapis, vigvama telts, sienas gleznojumi, apgaismojums, paklājs, aiskaru dekori, grāmatu un sienas plauktiņi u.tml.

20170606161435-47753.jpg
Vai un kādas vēlmes noteikti būtu jāņem vērā šajā istabā?
Tā kā istabā ir daudz interjera detaļu, tām noteikti jābūt maksimāli draudzīgām gan videi, gan bērnam. Koka vai organiskās kokvilnas rotaļlietas, pītas vai koka mantu kastes, koka gultiņa un skapis, kokvilnas auduma telts utt.

20170606161508-10616.jpg
Kāds apgaismojums paredzēts istabai?
Istabā būs griestu lampa, kā arī nelieli, rotaļīgi sienas apgaismojumi vakaram. Ideālā variantā, ja istabai būtu liels logs, kas ļautu iekļūt saules gaismai.

20170606161557-16050.jpg


Marko noteikti būtu priecīgs par šādu manis izsapņoto istabiņu. Gluži kā mazs dabas pētnieks te varētu apgūt jaunas zināšanas, rotaļāties, kā arī atpūsties. Tiksimies džungļos:)

Huggies® Rotaļu zeme aicina izsapņot sava bērnistabu un laimēt speciāli dizainētu gultu!

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170601150209-50046.jpg