Mums ir pirmie zobiņi!

Mums ir pirmie zobiņi!

03. Apr 2017, 12:50 Mar&Co Mar&Co

Jau pirms laiciņi rakstīju par savām reizēm, jo bērnu piemeklējusi pamatīga caureja. Lai gan ģimenes ārste, apskatot Marko muti, vien nepārliecinoši noteica :"varētu būt..", iekšējā mammas intuīcija tomēr teica, ka bērnam viss ir kārtīvā, tas nav nekāds vīruss, vienkārši pavisam, pavisam drīz Marko sagaidīs savus pirmos zobiņus. Vēl starp visiem bērnu kardiologa teiktajiem medicīnas terminiem, atmiņā man iespiedās teikums, ka sirsniņā horda var vibrēt un radīt trokni (šī iemesle dēļ mūs ĢĀ nosūtīja) uz zobiņu tuvošanos.

2 nedēļas nomocījāmies ar ūdeņainu vēdera izeju pat 7x dienā. Sākumā pat zaļganu, ar skābu smaku. Pēc BioGaia lietošanas krāsa gan uzlabojās. Mazulis tieši šajā periodā uzsāka aktīvu velšanos, labi ņēmās svarā un visādi citādi bija runīgs un smaidīgs. Tāpēc, liekot visas šīs pazīmes kopā, tomēr paliku pie sava-būs zobi. Cītīgi vēroju Marko smaganiņas. Sākumā tās izskatījās šādi:

20170403124259-56179.jpg

Tad nu sākās arī stiķi, niķi. Mazulis pats nespēja iemigt, taču arī mammas rokās spitējās un mētāja kājas pa gaisu. Pat svaigā gaisā ratos nespēja ieigt bez kašķēšanās. Šī nu bija traka nedēļa. Sapratu, ka bez medikamentiem neiztikt. Iesākumā lietoju smaganu gēlu Calgel, taču tas nepalīdzēja. Tā kā caureja vēl nepazuda, tad sākām lietot homeopātiskās tabletītes Dentokid. Ātri vien vēdera izeja uzlabojās. Pēc nedēļas caur smaganiņām spīdēja jau balti zobiņi, pārgāja caureja. Lai atvēsinātu smaganiņas, devu pasūkāt arī aukstu meloni un saldētavā atdzesētu graužamriņķi.

20170403124710-77549.jpg

Pagāja vēl pāris dienas, un Marko savu 5 mēnešu mazo jubileju sagaidīja ar 2 maziem zobiņiem. 

20170403124826-89070.jpg

Nu jau tie aug garāki ar katru dienu. Lai gan smaganiņas vēl niez, bērns ir krietni mierīgāks. Ceru, ka kādu laiciņu būs miers, un negribētos ticēt, ka ar šādām sāpēm šķilsies katri zobiņi.

Klintasmamma Klintasmamma 03. Apr 2017, 13:01

Ak, laimīgie, ka tikai 5.mēnešos zobi sākuši nākt! Meitai pirmie zobi bija 3,5mēnešos, viņa par godu katram zobam cītīgi man iekodās krūtī, kā arī viņai zobiņi īsti nenāca pa pāriem (bija dažu dienu starpība). Īsi pēc gadiņa bija jau visi 20 briesmoņi ārā un esmu ļoti laimīga, ka zobu šķilšanos varu aizmirst. Jācer, ka Marko zobiņi šķilsies nesāpīgi un mazais pat nepamanīs diskomfortu😀