Modernizēta VC4 laboratorija!

Modernizēta VC4 laboratorija!

08. Apr 2015, 08:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselības centrs 4 (VC4) šogad ir modernizējis laboratoriju, kur pieejami plaša spektra diagnostiskie laboratorijas izmeklējumi. Analīžu pieņemšana tagad notiek paaugstināta komforta un servisa apstākļos.

VC4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds norādīja, ka tagad pacienti asins un urīna analīzes var nodot arī jaunajā analīžu savākšanas punktā - Rīgā, Brīvības ielā 180, kur pieejami arī vakcinācijas pakalpojumi. Paaugstināta komforta apstākļos analīzes iespējams nodot arī līdzšinējās, tikko izremontētās VC4 laboratorijas telpās Rīgā, K. Barona ielā 117, un VC4 Juglas klīnikā Brīvības gatvē 410.

20150407161735-76580.jpg

Pacientam analīžu paraugu nodošanas brīdī ir iespēja uzturēties atsevišķā privātā, mūsdienīgi aprīkotā zonā. Prasmīgu asins paņemšanu bērniem un pacientiem ar „sliktām” un grūti saskatāmām vēnām nodrošina augsti kvalificēts un iejūtīgs personāls. Pieejama arī speciāla sanitārā telpa, kur veikt higiēnas pasākumus pareizai urīna analīžu parauga savākšanai. Savukārt bērniem, grūtniecēm un pacientiem ar akūtām problēmām tiek nodrošināta ātrāka apkalpošana, lietojot pacientu prioritēšanas sistēmu.

Līdzšinējās VC4 laboratorijas - K. Barona ielā 117 analītiskā daļa arī ir pārcelta uz Brīvības ielu 180, kas ieguvusi plašākas, modernākas, laboratorijas loģistikas prasībām atbilstošas telpas. Sadarbībā ar vadošajiem laboratorijas aprīkojuma piegādātājiem modernizēts un papildināts laboratorijas analizatoru aprīkojums, kas sniedz iespēju paplašināt sniegto izmeklējumu klāstu.

20150407161746-44668.jpg

VC4 laboratorijas vadītāja Vita Šķepetova norādīja, ka šobrīd maksimāli ir automatizēta visa laboratorijas darbība, kas ļauj izvairīties no cilvēciska rakstura neprecizitātēm un kļūdām. Laboratorija aprīkota ar mūsdienīgām laboratorijas tehnoloģijas iekārtām, kas nodrošina augstas precizitātes un uzticamības rezultātus. Visas laboratorijas iekārtas ir saslēgtas vienotā informācijas tīklā (LIS), lai paātrinātu informācijas apstrādi un izslēgtu kļūdu rašanos. Lietojot LIS, tiek pilnībā nodrošināta pacientu datu drošība, jo sistēmu var izmantot tikai autorizēti lietotāji. Analīžu rezultāti ārstiem un pacientiem ir pieejami arī elektroniski.

Tā kā VC4 ir noslēgts līgums ar Nacionālo veselības dienestu par valsts apmaksātu pakalpojumu nodrošināšanu, laboratorija apkalpo pacientus ar ģimenes ārsta vai citu specialitāšu ārstu nosūtījumiem, kas ir līgumattiecībās ar valsti. Tāpat analīzes iespējams veikt par pilnu maksu vai uzrādot veselības apdrošināšanas polisi, ņemot vērā apdrošināšanas programmu.