Mobilās aplikācijas, kas var palīdzēt jaunajai māmiņai

Mobilās aplikācijas, kas var palīdzēt jaunajai māmiņai

29. Feb 2016, 14:33 DivuMeituMamma DivuMeituMamma

Viens no veidiem, kā es sekoju savai grūtniecībai, bija mobilā aplikācija „What to Expect”. Katru trešdienas rītu telefonā mani gaidīja atgādinājums par to, ka nu ir sākusies jaunā grūtniecības nedēļa, cik liels un smags ir mans bēbītis. Turklāt aplikācija piedāvāja arī informāciju, kas bija aktuāla tieši tai nedēļai. Tagad, kad mazā ir klāt, nolēmu izpētīt, kādas aplikācijas tiek piedāvātas jaunajām māmiņām. Dažas no tām man likās par ļoti noderīgas, tāpēc dalos savā pieredzē.

Feed Baby

Kad lejupielādēju šo aplikāciju, uzreiz nožēloju, ka nesāku meklēt mobilos palīgus ātrāk. Ar šīs aplikācijas palīdzību var ļoti parocīgi veidot mazuļa aprūpes dienasgrāmatu, proti, piefiksēt visas barošanas reizes, no kuras krūts bērniņš tika zīdīts, kad tika dotas zāles, kad mainītas autiņbiksītes, kad bēbis pakakāja un pačurāja, kad iemiga un pamodās. Tātad viss, kam būtu nepieciešams pievērst īpašu uzmanību tieši pirmajās dzīves nedēļas. No savas pieredzes zinu, ka uz atmiņu labāk nepaļauties J Mums ar vīru bija vienkāršāks risinājums – visu šo informāciju piefiksējām uz A4 lapas. Ja būtu zinājuši par šo aplikāciju, laikam izmantotu to, jo tur ir pārskatām ierakstu arhīvs. Vēl viena lieta, kas man ļoti patika un kuru pati tagad izmantoju – aplikācija ļauj uz ekrāna uzlikt rāmīti ar bērna bildīti un informāciju par to, cik nedēļas un dienas ir bēbītim. Tāpat ir iespēja uzlikt atgādinājumu par pamperu maiņu vai kādu citu darbiņu.

Baby Care

Funkciju ziņā ļoti līdzīga aplikācija. Papildus piedāvā iespēju rakstīt bērna dienasgrāmatu un veidot fotoalbumu. Pēc satura ir advancētāka, taču lietošanas ziņā man likās komplicētāka.

My Baby Today

Aplikācija, kas ir palīgs gan bērna aprūpē, gan satur daudz noderīgas informācijas jaunajiem vecākiem. Katru dienu tajā var izlasīt kādu noderīgu informāciju, veidot to-do-listi ar ikdienas darbiem, kas saistīti ar mazuļa aprūpi, tāpat var veidot mazuļa fotoalbumus un forumā komunicēt ar māmiņām no visas pasaules.

Baby Sleep

Ši aplikācija laiku pa laikam palīdz iemidzināt mazo. Tā piedāvā virkni dažādu trokšņu, piemēram, putekļusūcēja, fēna, sirdspukstu skaņa un daudzas citas. Manai meitenītei patīk skaņa, ko viņa ir dzirdējusi grūtniecības laikā (sirdspuksti + ūdens burbuļošana + fona troksnis). Aplikācija uzreiz piedāvā mobilajam uzlikt avio režīmu, lai nekādi zvani un īsziņas netraucētu. Un vēl – ja mazajam ir kāda iemīļotākā šūpuļdziesma māmiņas izpildījumā, to var ierakstīt.

Un kāda ir jūsu pieredze mobilo palīgu lietošanā?