Mierīgam zīdaiņa vēderiņam

Mierīgam zīdaiņa vēderiņam

20. Feb 2020, 10:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gandrīz visi zīdaiņi reizēm cieš no vēdera pūšanās. Dažreiz tā var izpausties spēcīgāk: mazulim sāp puncis, un viņš raud - pievelk kājas pie vēdera, savelk dūrītes, seja pietvīkst. Ja vesels zīdainis pastāvīgi raud pēc barošanas ar krūti vai vēlās pēcpusdienās, tā varētu būt tā sauktā ,,trīs mēnešu koliku” pazīme. Zīdaiņu kolikas parasti novēro pirmo četru nedēļu laikā pēc dzimšanas, un tās pāriet pēc trim mēnešiem.

Kāpēc zīdaiņiem pūšas vēders un viņus moka kolikas?

Zīdaiņu kolikas rodas dažādu iemeslu dēļ -  tā var būt gan gaisa sarīšanās barošanas laikā, gan pārtikas nepanesamība vai vecāku psihosociālā spriedze.

Viens no svarīgākajiem iemesliem ir nenobriedusi gremošanas sistēma.

Uzreiz  pēc dzimšanas zīdainim zarnu trakta mikroflora vēl nav pilnībā attīstījusies. Nenobriedušās gremošanas sistēmas dēļ var rasties kolikas, īpaši mazuļiem, kas nākuši pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību. Krūts barošana veicina veselīgas zarnu trakta mikrofloras attīstību, bet papildus ieteicamas pienskābās baktērijas. Lactobacillus reuteri DSM17938 ir pienskābā baktērija, kas izdalīta no mātes piena, un 30 gadu laikā pierādījusi savu efektivitāti daudzos klīniskajos pētījumos. Pienskābās baktērijas Lactobacillus reuteri veido daļu no zarnu  mikrofloras un tiek uzskatītas par būtiskām jau no piedzimšanas brīža. Tās sevi ir pierādījušas arī praktiskajā lietošanā.

 Lactobacillus reuteri Protectis® ir uzņēmuma BioGaia patentētas pienskābās baktērijas.  Baktērijas L. reuteri Protectis® ir dabīgi sastopamas cilvēka organismā un  ir unikāli pielāgotas uzturēties cilvēka organismā.

BioGaia® Protectis pilienu viena deva (5 pilieni) satur vismaz 100 milj. dzīvo baktēriju L. reuteri Protectis®. Tos var lietot mazuļiem jau no piedzimšanas brīža.

 

Produkta aprakstu skat->>>

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Papildus informācija: www.biogaia.com