Mazulim veidojas smakojošas gāzes. Ko darīt?

Mazulim veidojas smakojošas gāzes. Ko darīt?

10. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Manam bērniņam ir četri mēneši. Jau trīs nedēļas paralēli krūts pienam dodu arī Aptamil maisījumu un tagad manam mazulītim bieži iziet gāzes ar nepatīkamu smaku. Jāpiebilst, ka bērna svars ir normāls. Ar ko varētu būt saistīta gāzu veidošanās,” vaicā kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

Uz jautājumu atbild pediatre Anna Birka.

Tad, ja bērniņam ir normāls svars un vēdera izeja, ja viņš ir mierīgs un viņu šīs vēderiņā uzkrājušās gāzes netraucē, tad viss ir kārtībā un mammai par to nav jāraizējas.

„Tādēļ jau tās ir gāzes, ka nelabi ož - tā tam ir jābūt!

Jautājums, vai pašam bērniņam tās nerada diskomfortu un naktis viņš nav nemierīgs? Tad, ja viņu gāzu veidošanās netraucē, mazulis normāli pieņemas svarā un ēd, tad neko daudz māmiņai nav jādara,” uzskata pediatre.

Anna Birka pieļauj, ka, iespējams, Aptamil mazulim ir par treknu. Ja tā, to var nomainīt pret kādu citu piena maisījumu. Vēl noteikti jāatceras, ka dodot mākslīgo piena maisījumu, mazulim papildus ir jāpiedāvā arī padzerties!

„Bērniņam var dot vai nu vieglu kumelīšu tēju vai fenheļa tēju, kas attīrīs gāzes.  

Tomēr tad, ja māmiņa par gāzu veidošanos joprojām ir satraukusies, vislabāk mazuli aizvest atrādīt pediatram, kurš viņu apskatīs un izspaidīs vēderiņu, lai pārliecinātos, ka tas ir mīksts, un ar to viss ir kārtībā.

Tāpat, lai bērniņš justos labāk, māmiņa pati mājas apstākļos viņa vēderiņu var viegli paglaudīt un pamasēt,” iesaka pediatre Anna Birka.  

Māmiņu Klubs

Vai arī tavam bērniņam piena maisījumu dēļ vēderiņā ir uzkrājušās gāzes? Kā viņam palīdzēji?