Mazulim droša mājokļa iekārtošana un materiālu izvēle

Mazulim droša mājokļa iekārtošana un materiālu izvēle

11. Jul 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērns piedzimst ar dabīgu vēlmi iepazīt mājas pasauli un lietas, tās aptaustot, pagaršojot un izmēģinot. Lai neierobežotu bērna izziņas procesu, iekārtojot mājokli ikdienā un svētkos, svarīgi atcerēties, lai tas būtu drošs un funkcionāls.  

Sienu apdares materiāli

Izvēloties sienu apdares materiālus mājai vai dzīvoklim, izmantojiet videi draudzīgus un ekoloģiskus risinājumus. Šobrīd iespējams iegādāties papīra tapetes, kas ražotas no dabīgiem materiāliem un ekoloģiskas sienas krāsas, kā arī špakteles, gruntis, tapešu līmes un pat dekoratīvos apmetumus, kas ir ražoti no bērnam nekaitīgiem un ekoloģiski tīriem materiāliem.

Grīdas apdares materiāli

Grīdas segumam labāk izmantojiet dabīga koka parketu, apstrādājot to ar nekaitīgām eļļām vai lakām, kas veidotas uz ūdens bāzes vai grīdas flīzes. Flīžu virsmu jānoklāj ar speciāliem pretslīdes līdzekļiem, lai mazulis nepaslīdētu! Arī mīkstie grīdas segumi šobrīd pieejami anti alerģiski. 

Lodžijas un logu vitrīnas

Liekot logus lodžijai vai vitrīnām, jāizvēlas stikla paketi ar iestrādātu speciālo plēvi. Gadījumā, ja stikls triecienrezultātā saplīsīs, tas sabirs aizsargplēvē, nevis radīs traumu bērnam.

Elektrības rozetes

Jau iepriekš pārdomājiet, kādās vietās un cik daudz rozetes jums vajadzēs katrā istabā. Ierīkojot kontaktligzdas, jūs tās variet iegādāties jau ar aizsargsistēmām. Tāpat iekārtojot darba vietu, vēlams rozetes un vadus noslēpt aiz galda, kur tie bērnam nav redzami un aizsniedzami.

Kāpnes

Mājoklī, kurā aug mazi bērni, neieteiktu ierīkot vītņtrepes, jo tās ir bīstamas un slidīgas. Tāpēc ieteiktu kāpnēm izvēlēties nevis gludu materiālu, bet matētu vai ar raupjāku virsmu. Labs risinājums bērna drošībai ir norobežot kāpnes ar aizsargsētiņu. Veikalos ir nopērkamas arī speciālas uzlīmējamas josliņas, kas padara kāpnes drošas staigāšanai.

Mēbeles

Bērnistabā iesakām lietot viegli transformējamas mēbeles ar noapaļotiem stūriem, kas kalpos no dzimšanas brīža līdz pat pusaudžu vecumam.

Istabas telpaugi

Iegādājoties telpaugus, vispirms uzziniet tā izcelsmi un novietojiet labāk augstākā vietā, kur bērns to nevarēs aizsniegt. Visbiežāk skaistie un smaržīgie telpaugi mēdz būt indīgi.

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170629095820-48787.jpg