Mazuļa mēnešu jubilejas

Mazuļa mēnešu jubilejas

15. Feb 2017, 23:04 Elionore Elionore

Diena pagājusi, varu piesēst ar trīs pilngraudu cepumiem (ne jau tāpēc, ka veselīgi, bet gan tāpēc, ka lēti) un parakstīt. Šovakar - par pirmā gada ik mēneša jubileju atzīmēšanu.

Kamēr meitiņu vēl tikai gaidīju, ieraugot mēneša bildītes ar zīdaiņiem, krāsainām virtenītēm un cipariņiem, vien pavīpsnāju - nu kas tā par māžošanos! Īstās jubilejas tak ir uz gadiem! Bet tad, kad pati tiku pie mazā, mīļā kukainīša, kas mainās ne jau pa mēnešiem, bet stundām, sapratu, ka vajag pieturas punktus, kurus atcerēties. 

Tā nu sanāca, ka pirmā mēneša jubileja meitai iekrita uz Valsts svētkiem - 18. novembri. Jauši vai nejauši, bet kārtojot darīšanas pilsētā, sanāca nopirkt mazu, smuku kleitiņu. Izlēmu, ka pa dienas gaismu mēneša jubilejas dienā, nobildēšu mazo bēbīti glītajā kleitiņā ar vilciņiem. Nāca nākamais mēnesis, tuvojās Ziemassvētki. Un atkal - iemaldījos H&M un noķēru tur skaistu, svētku kleitiņu. Otrais mēnesis - otrā bilde. Tā nu mums aizgāja sava veida tradīcija - bildēšanās mēneša jubilejās ar jaunu kleitiņu. 

Uz Ziemassvētkiem dāvanā saņēmu šujmašīnu un sāku ķibināties ar dažādiem audumiņiem, mācoties šūt. Kad biju tehniku kaut cik apguvusi, izpētīju pirktās kleitas un ķēros pie jaunas, trešā mēneša kleitas. Bet nu jau - paššūtas. Sanāca tik jauki, ka biju pārsteigta, izlielījos visiem radiem. Kleitiņā tapa arī kārtējā mēnešbilde, protams. 

Tuvojas brīdis, kad apritēs pilns ceturtais mēnesis. Šovakar savu "brīvo" laiku, ko vīrs pēc garās darba dienas pavada kopā ar meitiņu, izmantoju, lai uzšūtu ceturto kleitu. Tapa glīts sarafāns ar divām bantītēm priekšā. Sestdien fotosesija. :)

Tā nu ar visu manu skepsi esam iedibinājuši tradīciju - arī mēs savā veidā svinam meitas mēneša jubilejas. Jāpiebilst, ka ikdienas valkāšanai kleita priekš zīdainīša ir pārāk neērts apģērba gabals, tad nu sanāk šīs jaukās kleitiņas uzvilkt vien skaitāmas reizes. Bet tas ir to vērts!

Protams, ka mani interesē, kā mēneša jubilejas svin vai nesvin Māmiņu Kluba blogeres un aktīvistes. Priecāšos, ja padalīsieties. :)

[bildē 3. mēneša kleita]

lauruxs87 lauruxs87 16. Feb 2017, 15:08 elionoreli

Paldies. Nu man nebija viegli jo mājās bija dēls kas bija apslimis un ar gribēja tikt kadrā. Fotogrāfiju taisīju tajā brīdī kad bija paēdusi un nāca miegs. Un viņai patika gulēt uz vēdera.

Elionore Elionore 16. Feb 2017, 15:00 lauruxs87

Pirmā bilde tiešām lieliska! Mana meitene ne pa kam nebija noliekama šādā pozā 😃
Kāds man prieks, ka mūsdienīgas mammas pievērš uzmanību šādām detaļām! 😀

lauruxs87 lauruxs87 16. Feb 2017, 14:02

Un vēl katru mēnesi atzīmējam ar kūku. Tās taisu pati. Un katru mēnesi savādāku. 😛 Man liekas ka tas foršo atzīmēt tādus kā mazos solīšus ,jo laiks paskrien tik ātri un gribas atcerēties to laiku kad bērniņi bija tik mazi. ☺

lauruxs87 lauruxs87 16. Feb 2017, 13:34

Wow. Kleitiņa super. Es fotogrāfiju meitiņu kopš viņai ir 2 nedēļas. Un ar pirmo bildi kas man izdevās kāno salona man rāda vēlme iemūžināt katru mēnesi mazo uzpucējot. Man no dēla un ir ikmēneša bildītes rāmītī. Tiesa viņu nepucēju bet redzu ka auga pa mēnešiem.
Šeit bildītes no dēla. Un kolāža ar meitiņu. Pēdējās divas bildītes kolāžā no ciemošanās reizēm,jo negribēju atstāt tukšu vietu Mazajai 6 ar pusi mēneši.

Elionore Elionore 16. Feb 2017, 13:24 Ievas_mamma

Dažreiz uznāk iedvesma. ;D
Paldies, ka padalījies ar savu stāstu. Tev dikti forša meičiņa!!

Ievas_mamma Ievas_mamma 16. Feb 2017, 11:10

Un to tiešām pati? Malacis!👍
Mēs atzīmējam katru mēnesi, jau iepriekš zināju, ka tā darīsim. Sagaidam pulksteņus, sabučojam mūsu bumbuli, paši kaut ko garšīgu uzēdam (vai needam 😃 ) un apzinām tuviniekus - jauns mēnesis sācies!
Pirmajos 3 mēnešos Ieviņa likās tik maziņa, ka kaut kā foto sesijas negribējās taisīt. Kad pagājušajā mēnesī palika 4, beidzot saņēmos un tapa mēnešbilde. 😀
Pēc precīzi nedēļas mums jau 5 mēneši - būs arī jauna bilde. 😀
P. S. Kleitu mūsu garderobē pagaidām nav vispār. Bet būs noteikti! 😀