Māmiņu kluba mammas testē Johnson's® CottonTouch sēriju

Māmiņu kluba mammas testē Johnson's® CottonTouch sēriju

25. Jun 2019, 15:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tik maiga āda, kāda ir zīdainītim, laikam dzīvē nebūs nekad, tieši tāpēc būtiski, kā āda tiek aprūpēta un kādi līdzekļi tiek izmantoti. Speciālisti uzskata, ka pirmajos dzīves mēnešos nav nepieciešama mazgāšanas līdzekļu lietošana un pietiek ar tīru ūdeni, tomēr, lielo vēdera izeju reizēm var būt grūti nomazgāt, tāpēc jāizvēlas līdzekļi, kas būs pietiekami maigi mazulīša ādai. Māmiņu kluba mammas piedalījās Johnson's® CottonTouch sērijas produktu testos, kuros aicinājām padalīties viedoklī par pašreiz izmantotiekm līdzekļiem un izmēģinot Johnson's®.

Ko mammas lieto tagad? 

Uz šo jautājumu saņēmām dažādas atbildes un mammas minējušas dažādu kompāniju ražotos bērna ādas līdzekļus, piemēram, Johnson's®, Bubchen, Chicco, Madara, Huggies, Pampers. Tāpat starp testētājām bija mammas, kuras lika lietā tautas līdzekļus, piemēram, kumelīšu novārījumu, vazilīns. Atsauksmēs dominēja uzskats, ka mazuļu ādas kopšanas līdzekļiem jābūt pēc iespējas dabīgākiem, jo īpaši gadījumos, kad ir nosliece uz kādām ādas problēmām, piemēram, atopisko dermatītu.

Ja produkts veikalu plauktos ir jauns, paiet laiks, lai novērtētu produkta īpašības. Un tomēr testētājām jautājām par pirmo iespaidu, saņemot produktus tetsēšanai, lūk, spilgtākie citāti:

  • Iepakojums šķiet ļoti glīts un ar skaistu krāsu gammu.
  • Labs produktu tilpums, tāpat parocīgi, ka mazgāšanās līdzeklis ir ar dozatoru – ērti lietot.
  • Ērti, ka salvetes nāk ar stingro, plastmasas aizdari, lai salvetes neizžūtu.
  • Arī krems un eļļa varēja būt ar dozatoru/ pumpīti.

Mammas novērtē iepakojumu, kas ir dabisks, nesamākslots, pasteļtoņos, radot sajūtu, ka arī produkts ir dabīgs, par ko vēsta arī CottonTouch nosaukums.

Tā kā ikdienā mammas mēģina darboties praktiski ar vienu roku, tad ērta ir dozatora esamība mazgāšanas gelam, tādējādi nav jāizmanto abas rokas, lai paņemtu produktu, kamēr mazulis ar netīro dupsi atrodas rokās. 

Mammas ieteica eļļu pārdot mazākos apmēros, jo lielais iepakojums tik ātri neiztērejas, kamēr mēs no savas puses iesakām arī mammām ar šo eļļu ieziest ķermeni, padarot ādu maigu un zīdainu. Ja runā par dozatoru, ko mammas novērtēja par lielāko priekšrocību, tā esamība pietrūka eļļiņai. 

Patīkami ir neitrālie toņi, kādos ir iepakojums, jo teikšu godīgi, man ir sajūta – jo mazāk krāsains, jo labāk iederas mūsu ikdienā.

Mazuļa vannošana un produktu lietošana

Bēbīša vannošanai var izmantot parastu ūdeni, bet var izmantot mazgāšanas līdzekli, ko izmēģināja Māmiņu Kluba mammas. Lūk, nianses, ko mammas pamanīja un novēroja praktiski izmantojot mazgāšanas līdzekli. 

  • Putas bija gaisīgas un vieglas
  • Pēc noskalošanas mazuļa āda un mati šķiet zīdaini un kupli
  • Ādiņa paliek mīksta un tīra

Vannas un mazgāšanās līdzeklis – šo izmēģinājām ar abiem bērniem – zīdaini un divgadnieku. Zīdainim mazgāju gan pašu, gan matus. Pudelei ir dozēšanas pumpis un to ir ērti iespiest rokā. Pats līdzeklis ir viegli krēmīgs, nedaudz putojošs un ar vieglu aromātu. No zīdaiņa matiem līdzekli bija viegli izskalot. Jutu, ka āda pēc šī nav palikusi sausāka, kā mēdz gadīties ar citiem mazgāšanas līdzekļiem.

Losjona lietošana 

Johnson's® CottonTouch sērijas losjona lietošana mammām atviegloja bēbīšu ādas aprūpi, lai āda pēc mazgāšanās nebūtu sausa.

  • Losjons šķita ļoti patīkamas konsistences un ļoti viegls. Ātri iesūcās un padarīja ādu ļoti maigu. Losjona smarža saglabājas uz ādas vēl ilgi, ko gan uzskatu par mīnusu, bet, iespējams, citām mammām patiks.
  • Tā kā losjons ir vieglas un šķidras konsistences, tasb derēs ilgakm laikam, jo nepieciešams pavisam neliels daudzums, lai noklātu visu ķermeni. 
  • Pēc lietošanas āda ir patīkami mīksta, nav lipīga, ātri iesūcas. Pēc vannas labāk patika lietot eļļu nevis losjonu. 
  • Losjonu izmantojām sejai un ķermenim – nedaudz platā pudele, ko ērti saņemt rokās un izspiest produktu. Losjonu lietoju divgadniekam, kā arī saviem saulē apdegušajiem pleciem. Bērna āda pēc vannas un losjona bija patīkami maiga un bija mazinājies mazais grubulītis un kājām, kas ir manam alerģiskajam puikam. Pašai ļoti patika, ka losjons ātri iesūcas ādā un nepadara to taukainu.

Eļļas lietošana

Kosmētiskās eļļas izmantošana var tikt izmantota dažādos veidos gan mazulīšiem, gan lielākiem bērniem, gan mammām un tētiem. Mammas, kuras izmēģināja produktus, atklāj, kādos veidos izmantoja bērna eļļu.

  • Eļļa lieliski palīdzēja noņemt piena kreveli
  • Patīkama maiga smarža 
  • Eļļa ātri iesūcas, ādu nepadara taukainu

Johnson`s eļļas lietoju jau sen gan sev, gan bērniem. Sev to lietoju gandrīz visu cauru gadu – ziemā sausai ādai, vasarā pirms un pēc sauļošanās un rokām un kājām. Mana āda pēc Johnson`s eļļām vienmēr ir bijusi ļoti patīkami gluda un maiga. Mazajam izmēģināju eļļiņu, lai sasmērētu piena kreveli un pēc tam izskalotu. Šis ir bijis un būs arī turpmāk mans top produkts vannas istabas skapītī.

Mitrās salvetes

Mitrās salvetes noder gan ikdienā aprūpējot mazulīti, gan dodoties vasarīgos izbraucienos. Produktu klāstā, ko izmēģināja Māmiņu Kluba mammas, bija arī mitrās salvetes.

  • Mitrajām salvetēm novērtējām stingro aizdari, kas neļauj mitrajām salvetēm izžūt.
  • Dažu firmu salvetes var būt pārāk plānas, tādējādi jāizmanto daudz vairāk.
  • Mitrās salvetes ērtā iepakojumā ar vāciņu. 
  • Salvetes pavisam viegli atdalās no otras. 

Mitrajām salvetēm perfekts mitrums - ne par mitru, ne par sausu. Pirms tam lietoju mitro salvešu iepakojumu, kas šķita ļoti sauss. Paša iepakojuma izmērs arī ērts un parocīgs - nelielajā mugursomā, kurā krāmēju autiņbiksītes u.c. lietas, kad izejam no mājas, iederējās labi un ērti, neaizņem pārmērīgi daudz vietas somā.

Esmu iepriekš iegādājusies mitrās salvetes, ko aizver ar vienu uzlīmīti un ļoti vīlos, ka jau paciņas pusē gandrīz visas bija izžuvušas, jo uzlīme vairs nelipa pie iepakojuma. Johnson`s salvetēm ir kārtīgs un stigrs aizveramais, lai iepakojums ar visām salvetēm būtu viegli paņemams līdzi somā un nekas neatvērtos un neizžūtu. Pašas salvetes ir ļoti maigas un piemērotas mazuļa dupsim diemžēl ir nācies saskarties ar zināmu ražotāju, ļoti asām un cietām mitrajām salvetēm.

Ko mammas domā par Johnson's® CottonTouch sērijas produktiem?

  • Patīkami būtu, ja arī losjonam un eļļai būtu dozators. Eļļu ieteiktu tirgot mazākos tilpumos.
  • Visvairāk no produktiem patīk tieši mitrās salvetes, tad mazgāšanas līdzeklis un losjons.  
  • Alerģiju reakciju pret produktiem nebija, tāpēc domāju, ka mazulītim patika!
    • Produkts iepriecināja, tas, ka produktiem nav pievienotas krāsvielas un tas ir dabīgā tonī, kā arī ražotājs ir maksimāli izvairījies sastāvdaļām, kas var būt alerģiskas mazuļa ādai. Tas mums ir svarīgi, jo mūsu divgadniekam ir ļoti jūtīga ādā, tādēļ līdzekļus, ko lietojam, izvēlos ļoti piesardzīgi. Mans vērtējums par produktu ir ļoti apmierinošs. Johson`s produkti ir piemēroti gan manam divgadniekam, gan zīdainim, gan man pašai. Liels prieks par šo Cotton jauno līniju, jo tas ir aromāts un sastāvs, kas mani vienmēr ir uzrunājis.  

Puika piedzima ar sausu ādiņu - meitai tā nebija problēma. Produktu lietošanas laikā varēja manīt,kā āda pamazām mitrinās un sakopjās. Āda šķita nomierināta, mitrināta.

Neveidojās nekādi apsārtumi vai kādas citas reakcijas, kas liek secināt, ka produkti ir mazuļa ādai draudzīgi. Es pati cenšos izvēlēties maksimāli dabiskus produktus, bet šos, īpaši losjonu un mazgāšanas līdzekli, par tādiem īsti nevar nosaukt. Un tomēr - ja man jautātu, tad es ieteiktu šos produktus mazuļu vecākiem. Tie šķiet maigi un saudzīgi, mitrinoši. Smarža ir, bet nav pārspīlēta vai uzmācīga - rada patīkamu svaiguma sajūtu. 

puķe puķe 29. Jun 2019, 19:39

Guļ tāds mazs bērniņš,tik tikko acis atvēris šai pasaulei,bet nē - blakus jau entās pudelītes ar krēmiņiem,ziepītēm un losjoniem... ka tik sazieķēt ar ķīmijām,kuras,starpcitu,jaundzimušie iesūc ādā daudzreiz ātrāk par jums,dārgās dāmas. Pēc tam bola acis un brīnās - vai,kur man bērns tik alerģisks. Kad nav prāta,tad nav...