Māmiņu jautājumi  un atbildes par ēdienkarti krūts barošanas laikā

Māmiņu jautājumi un atbildes par ēdienkarti krūts barošanas laikā

15. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai bērniņam nerastos aizcietējumi

Māmiņai vajadzētu izvēlēties produktus, kuri ir šķiedrvielām bagāti: dārzeņi, augļi, graudaugu produkti – pilngraudu maize, brūnie rīsi, pilngraudu makaroni, griķi, graudu maize. Tie būs olbaltumvielām, ogļhidrātiem bagāti produkti.

Var dzert kefīru, paniņas. Kefīram pielikt klāt var 1 ēdamkaroti klijas. Var launagā apēst žāvētas plūmes. Jādzer arī daudz ūdens.

Aizcietējumi bieži vien rodas, ja māmiņa ēd brokastīs baltmaizi ar sieru, sviestu, mannā putru, - produktus, kas neiekustina kuņģa darbību.

Izvēlaties produktus, kuros ir vairāk balastvielas un šķiedrvielas, kas dienā būtu jāuzņem vismaz 35 gramus. Aizcietējumi rodas tieši no rafinētiem produktiem.

Ideālā ieteicamā ēdienkarte dienai

Brokastis: auzu pārslu putra ar mājās gatavotu ievārījumu. Ogļhidrātiem bagāts ēdiens, kas dod enerģiju. Ar baltmaizi enerģija rodas ātri, bet tikpat ātri tā arī beidzas.

Otrajās brokastīs: banāns vai apelsīns, kas rada atsvaidzinājumu. Var izdzert arī svaigi spiestu sulu, piemēram, burkānu sulu.

Pusdienas: pusdienu šķīvī pusei jābūt dārzeņiem, svaigiem salātiem. Piemēram, zaļo lapu salāti, sautēta gaļiņa. Gaļa labāk uzsūcas kopā ar C vitamīna bagātiem produktiem. Gaļas gabalam jābūt tik lielam, cik liela ir jūsu saujiņa, un tikpat daudz var pretī likt griķus.

Launags: kāds auzu pārslu cepums, garda ievārījuma maizīte, musli batoniņš. Mājās gatavota kūka arī derēs.

Vakariņas: ļoti labi, ja vakariņās var ēst zupu, jo tās dod gan sāta sajūtu, gan arī tās dod daudz šķidruma.

Nevajadzētu aizrauties ar neēšanu pēc sešiem, ja vēlu ejat gulēt. Var rasties kuņģa darbības traucējumi. Svarīgi ir ievērot to, ka pēdējai ēdienreizei jābūt 3 stundas pirms gulētiešanas.

Veģetārietes un krūts piens

Olbaltumvielu saturs mammas pienā ir neatkarīgi no mammas uztura. Māmiņa var būt veģetāriete, bet viņai jāmeklē kompensatorie mehānismi, kas palīdzētu aizvietot šīs te ar pārtiku uzņemamās olbaltumvielas. Rūpīgi jāseko ēdienkartei. Var ēst vairāk pākšaugus, var vairāk lietot piena produktus.

Katram produktam ir sava misija, savs uzdevums, ko viņš cilvēka organismā veic.

Indiešu virtuves asās garšvielas

Ir jāskatās, kā mazulis reaģē uz māmiņas uzturu. Ir mazuļi, kuriem viss ir labi, bet, ja mazulis nejūtas labi, asas garšvielas būtu jāizslēdz no māmiņas uztura. Ingvers, piemēram, spēj mazuli nomierināt. Tātad – garšīgs risinājums.

Vīns barojot bērniņu ar krūti

Alkohols parādās mammas pienā 30-90 minūšu laikā pēc tā patērēšanas. Turklāt – 1 viena vīna glāze, vai viena alus pudele būtu maksimālais, ko drīkstētu pa retam izdzert.

NUK Jolie - Tā ir lieliska izvēle mūsdienīgai māmiņai!


20140106095524-77648.jpg

Ir dažādas dzīves situācijas, kad ir nepieciešams atslaukt pienu un tad NUK Jolie piena pumpis ir īsta izvēle. Pateicoties inovatīvai tehnoloģijai atslaukšanas spēks ir tiešām liels, savukārt, mīkstais silikona masāžas spilventiņš veicina piena plūsmu, tas ideāli piemērots krūts formai un ir patīkams ādai. Rokas atslaucot nepagurst, jo rokturis - svira ir īpaši piemērots sievietes rokai, to ir viegli kustināt un ērti satvert. Pēc  atslaukšanas piens  nonāk piena konteinerā un ar to var uzreiz ēdināt mazuli, uzglabāt pienu īsāku laiku vai sasaldēt to vēlākai lietošanai. NUK Jolie pumpja konteinteris ir ar jauku pieneņu motīvu.

  • Šis pumpis darbojas uz membrānas principa, to ir viegli izjaukt un salikt, papildus stabilitāti nodrošina speciālais paliktnis, visas detaļas ir mazgājamas un sterilizējamas atbilstoši pievienotajai instrukcijai.
  • Jolie pumpis ir savienojams ar NUK First Choice pudelītēm.
  • Šis jaunais pumpis ir ideāli piemērots  sievietēm, kurām ir svarīgi atslaukt pienu maigi, komfortabli  un efektīvi un kurām patīk modernas un izskatīgas lietas, arī, ja tas ir tikai  piena pumpis.
  • Šim pumpis efektīvi veic savu funkciju - atslaukt pienu, tam ir mīksts silkona masāžas spilventiņš un ergonomisks pumpja rokturis-svira, kas ļauj regulēt nepieciešamo atslaukšanas stiprumu.
  • NUK Jolie nesatur bisfenolu A, tas ir ražots Vācijā.

Kur var iegādāties NUK Jolie piena pumpi?

Veikals, aptieka Adrese
ALANTE, SIA ELIZABETES  8,"CENTRA APTIEKA", TUKUMS, LV-3101
ANĪSS VK, SIA ĀBEĻU 17, "LEJAS APTIEKA", GULBENE, Latvija
CĒSU VECPILSĒTAS APTIEKA, SIA RĪGAS 7, CĒSIS, LV-4100, Latvija
LIMBAŽU APTIEKA SIA BURTNIEKU 1, LIMBAŽI, LV-4001
SAULES APTIEKA, SIA BRĪVĪBAS 68, RĪGA, Latvija
TAMRO, SIA BENU APTIEKAS