Līgo svētkos un Jāņos Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 465 bērni

Līgo svētkos un Jāņos Bērnu slimnīcā pēc palīdzības vērsušies 465 bērni

25. Jun 2013, 12:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītās Līgo svētku un Jāņu brīvdienas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas mediķi aizvadījuši saspringtā darbā. No 22.jūnija līdz 24.jūnijam slimnīcā pēc palīdzības kopumā vērsās 465 bērni, no kuriem, izvērtējot veselības stāvokli, slimnīcā tika stacionēti 123 bērni.

Ar dažāda rakstura traumām svētku brīvdienās pie mediķiem vērsušies 150 bērni ar galvas, roku un kāju sasitumiem un lūzumiem, kas gūti lēkājot uz batuta, aktīvi atpūšoties brīvā dabā - braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, spēlējot bumbu vai pakrītot rotaļlaukumos. Traumas gūtas arī peldoties.

Bērnu ķirurgi vairāku stundu garumā sniedza palīdzību trīs pirmskolas vecuma bērniem, lai apkoptu un slēgto neskaitāmās brūces, ko radīja suņu asie zobi. Palīdzība tika sniegta arī bērniem, kuri guvuši apdegumus, lecot pāri ugunskuram.

Šobrīd Intensīvās terapijas nodaļā turpina ārstēties saulgriežos uz slimnīcu smagā stāvoklī atvestā meitene, kurai iekodusi čūska, kā arī bērns, kas izkritis pa logu, un satiksmes negadījumā cietis pacients. Visu šo triju bērnu veselības stāvokli mediķi raksturo kā stabilu.

Savukārt pediatri svētku brīvdienās palīdzību sniedza bērniem ar paaugstinātu temperatūru, pārskaršanu, klepu, ausu un kakla sāpēm u.c.

Pērn Līgo svētkos palīdzība tika sniegta 348 bērniem, un svētki tika pavadīti salīdzinoši mierīgā gaisotnē.

Bērnu slimnīcas mediķi atgādina, ka, vasaras brīvlaikā bērni labprāt uzturas brīvā dabā un nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, līdz ar to vecāki tiek īpaši aicināti pārliecināties, ka, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, bērni lieto aizsargķiveres, kā arī roku un ceļu aizsargus, mazinot iespējamo traumu rašanās risku! Ja plānojat atpūsties ūdens tilpņu tuvumā, bērnus nekādā gadījumā nedrīkst atstāt bez pieaugušo uzraudzības, nedrīkst ļaut arī peldēties nezināmās, nepārbaudītās vietās.

Informāciju sagatavoja Romēna Namniece, Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja