Kopā ar bērnu uz veikaliem.

Kopā ar bērnu uz veikaliem.

25. Jan 2015, 15:03 lauruxs87 lauruxs87

Izlasot šīs nedēļas uzdevumu nopriecājos ka būs iespēja padalīties ar manu pieredzi par veikaliem un bērnu.Un tad sāku meklēt vai man maz ir kāda bildīte kur esam veikalā un nē tādas nav, jo veikalos nefotografējos bet iepērkos. Bet nu par manu pieredzi ar veikaliem.

Lielajos veikalos ir kases kas ir domātas vecākiem ar bērniem. Tās es parasti izmantoju, bet ne vienmēr tās ir tik draudzīgas kādām tām ir jābūt. Bet cik esmu novērojusi tas ir atkarīgs no pārdevēja.

Rimi:

20150125140727-79925.jpg  Pie ātrās kases ir šāds uzraksts, kas liecina, ka šeit paredzēts apkalpot ne tikai māmiņas vai grūtnieces, bet arī tādus kuriem ir vien 5 pirkumi. Tad nu reizēm šeit rinda ir garāka un ir nācies stāvēt ilgāk nekā pie parastas kases. Piriekšoka nav nevienam. Tapēc ja nav gara rinda izmantoju, ja ir gara rinda skatos, vai pie parastajām kasēm nav īsāka. 

Maxima: 

Vismaz šeit kases pēc zīmes paredzēta tikai vecākiem, tātad vecākiem ar bērniem līdz 3 gadiem un grūtniecēm. Esmu šīs kases izmantojusi gan gaidot mazo gan kad mazais piedzimis. Šeit varu teikt ka ļoti atkarīgs no pardevējas. Esmu stāvējusi pie šīs kases kad mazais ir bijis līdzi un priekšā stāv tie kuriem bērni nav, ir kas laipni palaiž, jo saprot ka šī ir bērnu kase. Citi stāvv kā stāvējuši, lai gan nav ne grūtnieces ( vīrieši ) un nav arī līdzi bērni. Ir arī godīgas pārdevējas, kas redz ka ir bērns uzreiz liek citiem palaist pa priekšu ar bērnu un uz iebildumiem atbild, ka bērniem ir priekšroka. Par draudzīgu kasi varu atzīt Vienības gatves Maximu, vienmēr esmu pie bērnu kases saukta iet garām, ja kāds nav "atbilstošajā"kategorijā šajā kasē. Bet ir āri gadījusies negatīva pieredze ar šo kasi, tiesa tas bija Imantas lielajā 3X Maximā, kad pirms manis bija vairāki pircēji kur neietilpst šīs kases kategorijā un man bija līdzi bēnrns kurš bija nepierīgs, pārdevēja tā vietā lai aicinātu mūs pa priekšu vien uzmeta mums nicīgu skatu un turpināja apkalpot it kā sēdētu parastā kasē, bet es nesmu no kašķīgām un neko jau neteicu. 

Došanās biežums. Esmu no tām kam katru dienu gribas kaut nedaudz izkustēties no mājās un lai tas būtu apvienojas ar lietderīgo tad tā ir arī došanās uz veikalu. Parasti dodamies uz veikali bieži, tā iemesla dēļ ka esmu viena mājās vīrs strādā un pašai vien jānes iepirkumi mājās. Izņēmums ir brīvdienas tad vai nu sūtu vīru vienu uz veikalu, vai dodamies visi kopā. Lai teiktu ka man nepatīk doties uz veikalu, es tā nevaru teikt, man patīk doties iepirkties, bet arī lai tas nav par daudz. 

Ja jārunā par pozitīviem piemēriem tad varu paslavēt Rimi, jo visos Rimi kur esmu bijusi, vienmēr esmu varējusi tik iekšā , arī izbraukāt pa ejām, pat ja saliktas preces. Pat Ziepniekkalna Mini Rimi Valdeķu ielā, lai gan mazs, bet es vienmēr ar ratiem tiku iekšā. 
Varu arī paslavēt Mego veikalus, viemēr esmu tikusi ar ratiem iekšā un var izbraukt visur.  

Bet vispār jau visi lielie lieveikali ir ērti piemēroti ratiem. Jo ir automātiskās durvis , lifti , eskalatori. Man patīk ka ir šāda tipa ieejas vārti.

20150125142535-96317.jpg

Bet par Maximām to teikt nevaru . Visas gluži nedraudzīgas. Piemēram centrā pie Bērnu Pasaules Maxima ir ērta uzbrauktuve ratiņiem no Matīsa ielas puses. Maskavas ielas 256 Maxima var tikt iekšā tik nav automātiskās durvis, pašaura, bet ar ratiem vienmēr esmu varējusi izbraukt. Vēl no mazajām Maximām esmu bijusi Prūšu ielā arī šaura , bet var izbraukt. Arī Kastrānes ielas Maxima tādi pati maza , šaura bet var izbraukt un var arī tikt iekšā. 
Nepatīkamais ir dažās Maximās kurās nevar tikt iekšā dēļ iejas vārtiem, kuri ir šāda veida.

20150125143946-39750.jpg 

Absolūti neiespējamā misija tik iekšā veikalā ar ratiem, kad ir šādas iejas. Ratus atsāt vienus negribu , arī bērnu nē tad nu ja redzu šādu ieeju, tad veikalu vairs ar ratiem neapmeklēju. Par nedraudzīgām Maximām esmu atzinusi : Ziepniekkalna Maximas abas Valdeķu ielā . Vēl ar šadiem pašiem ieejas vārtiem esmu saskārusies Maximā kas atrodas Maskavas ielā 265. Arī šeit netieku ar ratiem iekšā. Bet arī par vienu no Super Neto veikaliem varu teikt kas tas reizēm nav draudzīgs ratiņiem.   Kapēc tā ? Šis Supernetto "Maskavas 256b" , piekļūšanas ziņā ir ērts , uzbarukt var arī , iekšā nav virpuļa veida vārti, bet reizēm automātiskās durvis atveras par šauru un tad ar ratiem tik iekšā nevaru. 
Arī Beta veikals  nav draudzīgs veikals , jo tur ir virpuļveida ieejas vārti.  

Kamēr mazais bija pavisam mazs, tad viemēr piedomāju, lai viņu varētu arī ātri atģērb ieejot veikalā un uzturoties ilgāku laiku. Bet šobrīd jau vienkārši skatos ja esam parilgu tad attaisu vai novelku jaku pavisam lai bērns nesasvīst. 

Šobrīd lielākoties es dodos uz veikalu iepirkties. Un man patīk iepirkties vienalga vai nu kopā ar bērnu vai vienai pašai. 

Un nelielam smaidam, mana bērna sejas izteiksme kad brīžiem stāvam viņaprāt pārāk ilgā rindā. :) 

20150125145921-66468.jpg

Jauku dienu un mierīgu iepirkšanos. 

Bildes no : http://www.montaza.lv/lv/produkti/piekluves-kontrole/came-turnikets

http://www.koncept.lv/userfiles/image/Kitman_tirdzniec_iekartas/Veikala_aprikojums/Ieejas_varti.jpg