Komentāru konkurss: Kurš, Tavuprāt, ir visu tētu paraugs?

Komentāru konkurss: Kurš, Tavuprāt, ir visu tētu paraugs?

09. Sep 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs cildinām mammas, bet bieži vien aizmirstam par tētiem. Lai gan bez viņiem nekādi - tētis ir stiprais plecs, racionālais, spēcīgais, stabilais un drošais atbalsts ikvienā dzīves situācijā.

Bieži vien tētis ir tas, kurš pacietīgi bērnam palīdz apgūt braukšanu ar velosipēdu, kopīgi pilda pirmos skolas mājasdarbus vai veido bērnudārza izstādēm darbiņus.

Tētu dienu atzīmēsim jau šo svētdien, taču līdz tam aicinām Tevi piedalīties komentāru konkursā!

Kas Tev jādara, lai piedalītos?

Tepat komentāros pastāsti, kurš tētis, Tavuprāt, ir visu tētu paraugs? Tas varbūt ir Tavs vīrs, Tavs tētis, vectēvs vai kāda sabiedrībā populāra persona, kura ir lielisks paraugs tam, kādam vajadzētu būt tētim. Pastāsti arī, kāpēc tieši viņš?

BALVA

Izdevniecības Egmont grāmata

Skaistāko pasaku zemē

20170905101030-65631.jpg

Uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 13.septembrī.

manderina manderina 11. Sep 2017, 14:52

Šis jautājums liek aizdomāties, jo mans viedoklis varētu atšķirties no bērna viedokļa. Bet mūsu gadījumā un pēc manām domām tētu paraugs ir mans tētis un dēliņa vestēvs. Viņam ir tik labsirdīga sirds un tik mīloša personība, ka mīlestība pret apkārtējiem staro no viņa. Nekad nepagriezīs muguru bet palīdzēs, atbalstīs ne tikai fiziski bet arī emocionāli. 😉 pat mans vīrs uzskata manu tēti par paraugu kādam būtu jābūt Tēvam, jo nekad neateiks padomu vai atbalstu. Un kāpēc tieši mans tētis? Jo tā tas vnk ir. Viņš iemieso visas labās īpašības, kas vien var būt un viņš padara mani labāku, tāpat kā mans vīrs un mans dēliņš. 😉
Visi tēti un vectēvi var būt paraugi citiem, tik jautājums kā mēs paši redzam to 😉

mamma27 mamma27 10. Sep 2017, 17:38

No sabiedrībā zināmiem man kā paraugs ne tikai kā tētis,bet arī kā vīrietis šķiet Armands Simsons. Viņam ir trīs meitas un gaida ceturto bērnu,viņam ir tikai viena sieva(ne kā daudzām citām slavenībām).Vismaz no malas šķiet,ka ğimene ir pirmajā vietā un svēta,jo ir dots laulību solījums!Domāju daudziem vīriešiem būtu jāņem piemērs no viņa.

sandux sandux 08. Sep 2017, 12:27

Katram bērnam viņa tētis šķitīs visvislabākais. Tās tā vienkārši ir. Tikai atskatoties saproti, kā tad bijis īstenībā. Man patiešām ir žēl, ka mana meita savu tēti gandrīz vairs neredz, jo esam šķīrušies. Patēvs tomēr vairs nav tas pats, kas tētis, vismaz man tā liekas. Ļoti gribas, lai "patēvs"="tētis" sajūt līmenī. Un tomēr - manuprāt, šobrīd labākais tētis ir mans vīrs, kas ir dēlēna tēvs. Man nebūtu pacietības tik daudz un ieinteresēti spēlēties, būt tik aktīvam, izdomāt izklaides, kā to dara viņš. Tādēļ nominēju viņu😀

čabule čabule 06. Sep 2017, 21:03

Tēva paraugs? Tas tētis, kas konkursa titulbildē- manu vislielāko dārgumu tētis. Vīrietis, kas var jebkurā brīdī uzņemties atbildību par saviem bērniem, var gan ēst uztaisīt, gan paspēlēties, gan ko iemācīt, samīļot un arī sabārt, ja vajag. Varbūt viņš ne vienmēr dara visu kā darītu mamma- dēlam uzvelk uzvalka kreklu un sporta bikses, bet meitai pie kleitas pievelk nepiemērotus legingus (un tamlīdzīgi), bet viņš mīls savus bērnus, gatavs ar viņiem pa peļķēm lēkāt un kokos kāpt. Vairāk tādu tētu, tad būtu daudz vairāk laimīgu bērnu!

mincenee mincenee 06. Sep 2017, 13:00

Es šoreiz atļaušos pastāstīt par diviem paraugu tētiem. Līdzīgiem, bet tomēr atšķirīgiem. Uzskatu, ka mans brālis ir visu tētu paraugs, jo savas draudzenes bērnu mīl un lolo kā savu. Nu un, ka viņam nav savu bērnu, bet audzināt un tik ļoti mīlēt cita bērnu kā savu ne visi spēj. Un ziniet, ne jau fizioloģiskie procesi nosaka to, vai Tu esi tētis. Kopš zīdaiņa vecuma viņš mazo ir auklējis, rotaļājies un gādājis par to, lai nekā netrūktu. Arī bērns dikti mīl viņu, pat bez mammas divatā viņi daudz kur brauc un atpūšas bērniem interesantās vietās. Bērnam jau vairāk kā trīs gadi. Un jau no paša sākuma var redzēt to pieķeršanos vienam pie otra. Ja mammai atļaujas niķoties un neklausīt, tad tēti vienmēr klausa. Bet ne tikai tādēļ es viņu uzskatu par paraugtēti. Brālis ir septiņus gadus vecāks par mani un vienmēr ļoti rūpējies arī par mani un māsu un bijis mammai atbalsts, kad mans tētis aizgāja pie citas, kad man bija 12 gadi. Daudzreiz viņš ir bijis kā atbalsta plecs tēva vietā.

Arī manas meitiņas tēvs ir lielisks tētis. Jau pirms viņas piedzimšanas ļoti rūpējās par mani un grūtniecības sarežģījumu laikā divtik daudz. Tāpat piedalījās dzemdībās, jo man biji ļoti bail tur būt vienai, un pārgrieza nabassaiti. Kopš meitas piedzimšanas ir rūpējies par viņu. Viņš dara visu meitas labā - maina pamperus, baro, iet pastaigās, spēlējas. Nu visu to pašu ko es kā mamma. Nu, protams, barot ar krūti viņš nevar, bet, ja varētu, darītu arī to. Es nezinu, vai es spētu ar to visu tikt galā bez viņa. Es esmu neizsakāmi pateicīga, ka man nekad nav bijis jājūtas vienai. Arī negulētās naktis mēs aizvadījām kopā, kad pirmos mēnešus bija ļoti liela atvemšana un vienīgais veids, kā bērns varēja pagulēt, bija mums uz vēdera. Mēs to visu darījām uz maiņām. Un es zinu, ka meitas labā viņš darīs visu. Par to šaubu nav.

Co_ora Co_ora 05. Sep 2017, 19:22

Sākumā es gribēju teikt, ka tas taču ir mana puisēns tētis! Bet tad es padomāju, ka tas ir tikai likumsakarīgi, jo priekšstatus par to kādi vecāki būsim veidojām kopā un te nu mēs esam - abi forši vecāki! Un tad es atcerējos vienu reizi Torņakalna baznīcā, kad viesojāmies tur Adventes laikā, koncertā, mūsu 2 mēnešnieka pirmais koncerts! Un tur bija tētis - tāds liels un spēcīgs, ar divām, brīnišķīgām meitām - sēdēja, spēlējās, rādīja meitām grāmatas un lāčus, kamēr mamma klausījās koncertu. Es sēdēju - tāda, vēl drusku pēcdzemdību hormonu pārņemta - un drusciņ sariesās asara acs kaktiņā, jo ir tik superīgi dzīvot šajā laikmetā, kad būt gādīgam un mīlošam tētim ir forši, kad tēti var to pašu ko mammas, kad tēti GRIB darīt visu to pašu ko mammas! Man prieks, ka mans vīrs ir tāds tētis!

Klintasmamma Klintasmamma 05. Sep 2017, 12:03

pārtrūka. vai pagatavot meitas mīļākos ēdienus. Viņš ir braucis pat uz 7 veikaliem, lai tikai atrastu meitas mīļākos našķus, pavadījis ar viņu neskaitāmas stundas slimnīcā, turējis rociņu pārbaužu laikā un mācījis nedarbus. Viņš ir tāds tētis, uz kuru skatoties līst prieka asaras, jo nav iespējams mīlēt meitiņu stiprāk par viņu😀

Klintasmamma Klintasmamma 05. Sep 2017, 12:00

Man pašai nav veicies ar paraugtēti, taču es vienmēr zināju, ka maniem bērniem tāds noteikti būs. Un ir! Meitai ir labākais tētis pasaulē, kurš, neskatoties uz nogurumu, vienmēr ir gatavs Klintai desmit un vairāk reizes lasīt viņas mīļāko grāmatu, dziedāt šūpuļdziesmas, mērīt temperatūru ik pēc 5 minūtēm, lai tikai pārliecinātos, ka meitiņai viss ir labi, nest mazo uz rokām, cik ilgi un daudz meitiņa vien gribēs. Viņš nebaidās nomainīt autiņbiksīti vai pagatavot