Sastāvdaļas biezenim:
riekstu ķirbis 200g
sauja avenes
vaniļas cukurs
Sastāvdaļas želejas desertam:
1/2 glāze pilngraudu auzu pārslas
325ml piens
vaniļas cukurs
90g Dansuker Multi želejas cukurs
1 ēd.k kokosa skaidiņas
Gatavojam želejas desertu,jo tam vēl jāsastingst:
Auzu pārslas aplejam ar 125ml piena,ļaujam samirkt-vismaz 30 minūtes,var arī ilgāk.
Tad šo visu sablenderējam.
Katliņā lejam atlikušo pienu,liekam vaniļas cukuru,kokosa skaidiņas un želejas cukuru.Maisam uzvāram,tad pavāram 30 sekundes.
Noņemam no uguns un iemaisam auzu pārslu biezeni.
Liekam porciju trauciņos.Padzesējam istabas tempertūrā,tad liekam ledusskapī līdz labi sastingst.Ar 30 minūtēm ledusskapī būs pietiekami,ja nevaram sagaidīt.
Ķeramies pie biezeņa:
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Jo mazāki jo atrāk vārās,jo mazāk zaudē vitamīnus.Pielejam pavisam nedaudz ūdeni,lai nepievelk apakšu.Sautējam zem vāka līdz ķirbis mīksts.
Pievienojam avenes,pavāram zem vāka vēl 5 minūtes.Ja izmantojam svaigas ne saldētas,tad avenes nav jāvāra.
Sablenderējam.
Izlaižam caur sietiņu,lai iegūtu viendabīgu konsistenci.Nedaudz atdziestot biezenis maina krāsu no gaišā uz tumšāku.
Pasniedzam biezeni ar auzu pārslu želejas desertu un dekorējam ar avenēm,piparmētras lapiņām.
Biezenim es cukuru neliku,jo pēc garšas man tas patika maigi salds ar viegli skābu,svaigu pēcgaršu.Lieliska kombinācija ar saldo auzu pārslu desertu.
Želejas deserti dēlam ļoti garšo un šis arī patika. Tā kā auzu pārslas ir mērcētas,tad blenderētas un sakombinētas ar kokosa skaidiņām,tad tās it nemaz netraucēja arī dēlam,kurš nelabprāt ēd auzu pārslu putru.
Avenes lieliski papildināja ķirbja garšu un ,manuprāt,labi paslēpa krāsu,ka būtībā par ķirbi pat nevar iedomāties.
KONKURSS: Meklējam marta bērnu recepšu blogeri!