Ķirbja,aveņu biezenis ar auzu pārslu želejas desertu.

Ķirbja,aveņu biezenis ar auzu pārslu želejas desertu.

21. Mar 2014, 11:38 taschinka taschinka

Sastāvdaļas biezenim:

riekstu ķirbis 200g

sauja avenes

vaniļas cukurs

 

Sastāvdaļas želejas desertam:

1/2 glāze pilngraudu auzu pārslas

325ml piens

vaniļas cukurs

90g Dansuker Multi želejas cukurs

1 ēd.k kokosa skaidiņas

 

Gatavojam želejas desertu,jo tam vēl jāsastingst:

Auzu pārslas aplejam ar 125ml piena,ļaujam samirkt-vismaz 30 minūtes,var arī ilgāk.

Tad šo visu sablenderējam.

20140321112404-33774.jpg

 

Katliņā lejam atlikušo pienu,liekam vaniļas cukuru,kokosa skaidiņas un  želejas cukuru.Maisam uzvāram,tad pavāram 30 sekundes.

20140321112512-12910.jpg

 

Noņemam no uguns un iemaisam auzu pārslu biezeni.

Liekam porciju trauciņos.Padzesējam istabas tempertūrā,tad liekam ledusskapī līdz labi sastingst.Ar 30 minūtēm ledusskapī būs pietiekami,ja nevaram sagaidīt.

20140321112641-78397.jpg

 

Ķeramies pie biezeņa:

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Jo mazāki jo atrāk vārās,jo mazāk zaudē vitamīnus.Pielejam pavisam nedaudz ūdeni,lai nepievelk apakšu.Sautējam zem vāka līdz ķirbis mīksts.

20140321112738-89010.jpg

 

Pievienojam avenes,pavāram zem vāka vēl 5 minūtes.Ja izmantojam svaigas ne saldētas,tad avenes nav jāvāra.

20140321112831-93444.jpg

 

Sablenderējam.

20140321112913-71111.jpg

 

Izlaižam caur sietiņu,lai iegūtu viendabīgu konsistenci.Nedaudz atdziestot biezenis maina krāsu no gaišā uz tumšāku.

20140321112944-10732.jpg

 

Pasniedzam biezeni ar auzu pārslu želejas desertu un dekorējam ar avenēm,piparmētras lapiņām.

20140321113049-57336.jpg

 

Biezenim es cukuru neliku,jo pēc garšas man tas patika maigi salds ar viegli skābu,svaigu pēcgaršu.Lieliska kombinācija ar saldo auzu pārslu desertu.

20140321113317-18394.jpg

 

Želejas deserti dēlam ļoti garšo un šis arī patika. Tā kā auzu pārslas ir mērcētas,tad blenderētas un sakombinētas ar kokosa skaidiņām,tad tās it nemaz netraucēja arī dēlam,kurš nelabprāt ēd auzu pārslu putru.

Avenes lieliski papildināja ķirbja garšu un ,manuprāt,labi paslēpa krāsu,ka būtībā par ķirbi pat nevar iedomāties.

20140321113752-29217.jpg

 

 

KONKURSS: Meklējam marta bērnu recepšu blogeri! 

20140305093551-41354.jpg