Kas notiek ar pabalstiem pēc bērniņa gada vecuma?

Kas notiek ar pabalstiem pēc bērniņa gada vecuma?

05. Jun 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ir ar pabalstiem pēc bērniņa gada vecuma? Māmiņa bērna kopšanas pabalstu saņem par iepriekšējo mēnesi, bet tūliņ bērniņam jau gadiņš. Kā viss notiek tālāk? Atbild VSAA Kontaktu centra klientu apkalpošanas operatore Kristīne Kovaļova.

Atbilde uz māmiņas jautājumu

No bērna gada vecuma līdz pusotra gada vecumam automātiski vecāku pabalsta saņēmējam tiek piešķirts un izmaksāts bērna kopšanas pabalsts 171 eiro (120 Ls) mēnesī neatkarīgi no tā vai pabalsta saņēmējs atsāk darba attiecības, vai nē. No bērna pusotra gada vecuma līdz divu gadu vecumam izmaksā bērna kopšanas pabalstu 42,69 eiro (30 Ls mēnesī).

Pabalstu izmaksā par esošo mēnesi, līdz ar to pabalstu par jūnija periodu saņemsiet jūnijā.

Ģimenes valsts pabalstu 11,38 eiro (8 Ls) mēnesī piešķir no bērna gada vecuma pamatojoties uz personas iesniegumu.

Lai saņemtu pabalstu, jebkurā VSAA nodaļā varat iesniegt iesniegumu par pabalsta piešķiršanu (var izmantot VSAA mājaslapā (www.vsaa.gov.lv ) ievietoto veidlapu). Iesniegumu VSAA var iesniegt arī elektroniska dokumenta formā (sūtot uz edoc@vsaa.lv ), ja ir drošs elektroniskais paraksts vai nosūtīt pa pastu uz deklarētās dzīvesvietas VSAA nodaļu.

Pārskatāma tabula par 2014.gadam aktuālajiem pabalstiem vecākiem atrodama ŠEIT>>

Māmiņu Klubs

zacc zacc 05. Jun 2014, 12:45 sherucis

tas ir pārpratums. bērna kopšanas pabalstu (171 eur) saņem arī, ja neatgriežas vēl darbā. Zinu labi, jo vēl dzīvojos mājās, bet šo pabalstu saņemu.