Kādu pienu izvēlēties bērnam?

Kādu pienu izvēlēties bērnam?

26. Feb 2014, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādu pienu izvēlēties bērnam, to, ko var iegādāties veikalā, vai labāk no kādas lauksaimniecības? Uz šo jautājumu atbild pediatre Anna Birka.

Tie, kas dzīvo laukos, ar tādu problēmu nesaskaras, jo vienmēr var iegādāties pienu,piemēram, no kaimiņiem. Kā rāda mana prakse - biežāk alerģijas gadījumi tiek novēroti tieši no veikala piena, nevis no lauku piena.

Neskatoties uz to, ka veikalu plauktos ir liela piena izvēle, piens, kas tiek ražots no pulvera, nav īsts piens, tāpēc to pirkt nevajadzētu, lai gan Latvijā tādu pienu nemaz neražo. Tāpat neiesaku pirkt pienu, kura derīguma termiņš ir vairākus mēnešus ilgs, jo tajā ir mazāk dabīgu vitamīnu, vairāk - mākslīgu vielu.

Ja bērnam nav alerģijas no mākslīgā piena maisījuma, tad vecumā no gada līdz diviem var jau sākt piedāvāt pienu, pievienojot to ēdiena gatavošanas procesā, piemēram, putrās un piena zupās.

Un no trīs gadu vecuma bērnam var jau dot dzert pienu tīrā veidā, agrāk gan nevajadzētu, jo olbaltumvielu daudzums, ko bērns iegūst caur govs pienu, ir tikpat liels kā olbaltumvielu daudzums, ar kuru tiek galā pieauguša cilvēka gremošanas sistēma, un tas var izraisīt skābekļa līmeņa celšanos bērna asinīs, kā arī - tā būs lieka slodze bērna nierēm.

Noteikti jāatceras par to, ka pirms piena došanas bērnam, tas jānovāra.

Kādam pienam tu dotu priekšroku - veikala pienam vai lauku?

Kādā veidā tu pasniedz pienu savam mazulim?

No kāda vecuma tu bērnam dod pienu tīrā veidā?

20140214142514-22729.jpg

Pirmajos dzīves gados pilnvērtīgam uzturam bērna attīstībā un veselībā ir liela nozīme, jo tas ietekmē ne tikai mazuļa tagadni, bet arī atstāj iespaidu uz viņa veselību nākotnē.

Speciālo pienu klāstā ir jaunpienācējs -Friso 3 speciālais piens, kurš:

•    satur visas nepieciešamās uzturvielas, 
•    pasargā bērnu no biežākajiem uzturvielu trūkumiem, 
•    veicina smadzeņu attīstību, 
•    nodrošina veselas zarnu mikrofloras attīstību,
•     paaugstina organisma aizsargspējas,
•     tam ir laba garša. 

Friso 3 tiek ražots Holandē, kompānijā Frieslandfoods, tikai no Holandes piena, jo ražotājs ir vairāk nekā 100 gadus vecs piena pārstrādātājs, kas labi pazīstams Eiropā un pasaulē ar saviem kvalitatīvajiem piena pārstrādes produktiem, sākot ar sieru un beidzot ar pilnu klāstu produktu, kas paredzēti zīdaiņiem un maziem bērniem.