Kādu gultu pirkt, kad mazais izaug no zīdaiņu gultiņas?

Kādu gultu pirkt, kad mazais izaug no zīdaiņu gultiņas?

05. Sep 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pērkot lielāku gultu Jūsu bērnam, visticamāk, domājiet, kā izdarīt vislabāko un pareizāko izvēli.

Droši vien uzdodiet sev jautājumu - vai pēc neilga laika atkal nenāksies iegādāties jaunu un lielāku gultu? Nepaspēsiet attapties, kad Jūsu mazulis jau skries ar savām kājām un būs izaudzis ne tikai no drēbēm, bet arī Jūsu pirktās gultas. 
Ja agrāk tā bija problēma, tad šobrīd ir atrasts risinājums – gulta, kas aug līdz ar jūsu bērnu.

Šāda izvēle ietaupīs gan ģimenes budžetu, gan bērnam tik ātri nevajadzēs šķirties no savas iemīļotās gultas.

Kas būtu jāņem vērā iegādājoties gultu pusaudzim?

Cik dabīgs ir materiāls. Pirmkārt, saprotot to, ka esiet nolēmuši bērnam jaunu gultu iegādāties ne tikai uz vienu vai diviem gadiem, bet, piemēram, septiņiem vai astoņiem, tad viens no svarīgiem fatoriem, kas būtu jāņem vērā ir materiāls – lai tas būtu dabisks un izturīgs.

Kāpēc tas ir tik svarīgi? Jūs iegādājieties šādu gultu, lai tā būtu jūsu mājās uz ilgāku laiku, tomēr, ja tās apdarē vai konstrukcijā tiek lietota ķīmija (KSP, lamināts u.c.), ilgtermiņā bērns sāks justies slikti un negribot jums nāksies iegādāties jaunu, jo bērna veselība vienmēr ir pirmajā vietā!

Otrs nosacījums, izvēloties materiālu, ir tā izturība, jo bērnam augot, palielinās arī ķermeņa svars, tāpēc materiālam ir jābūt tādam, kas izturētu bērna svaru gan 1 gada vecumā, gan arī 18. Īpaši pievērsiet uzmanību matraču bāzei. Tai ir jābūt no cietas koksnes.

Kāds ir mūsu ieteikums? Iesakām izvēlēties gultiņas no dabiska cieta koka, piemēram, bērza vai dižskābārža, kas būs ne tikai nekaitīgi bērna veselībai, bet arī izturēs līdz pat 100 kg svaru. Kā arī pievērsiet uzmanību, kādas lakas un krāsas tiek izmantotas gultas apdarē. Vislabāk, ja tās ir uz ūdens bāzes, lai bērns ilgtermiņā nesāktu justies slikti un nerastos alerģijas. 

Cik funkcionāla ir gulta? Iegādājoties gultu uz vairākiem gadiem, noteikti svarīgi ir tas, cik tā ir funkcionāla. 

Tiek piedāvāti dažādi varianti, kas paredz, ka gultu var pārveidot, kā kumodi, rakstāmgaldu, vai pielāgot bērna augumam, kad tas paliek vecāks. Tas, cik multi – funkcionālu gultu iegādāties ir atkargīs no jums un jūsu gaumes, kā arī mērķa, kā dēļ to iegādājieties.

Šādu mēbeļu labās īpašības ir gan ģimenes budžeta, gan vietas ietaupīšana jūsu mājoklī, kā arī „iepirkšanās satraukuma” atlikšana un kādu ilgāku laiku, kad bērns ir pēkšņi izaudzis.
Pie tam šādas mēbeles ir gaumīgas un lieliski iederēsies jūsu interjerā.

Protams, kā visam, arī šādām mēbelēm var būt sliktās īpašības – nesaprotami izskaidrotas pamācības, kā rezultātā mēbeles salikšana aizņem pārāk daudz laika- šajos gadījumos gan var lieliski palīdzēt eksperts- savukārt, dažas mēbeles,kurām vajadzētu ietaupīt vietu, rezultātā dara tieši pretējo, tāpēc, lai izvairītos no šādiem gadījumiem, vislabāk ir apskatīt preci uz vietas un saņemt eksperta konsultāciju

Rūpējoties par Jūsu ģimenes vēlmēm Latvijas zīmols YappyKids piedāvā gultu, kas augs līdz ar Jūsu bērnu, sākot jau no pusotra gada vecuma, līdz pat pilngadībai. Apskati video zemāk.

Gultas konstrukcijā ir iestrādāti augstie bortiņi, kas neļaus no tās izkrist, kamēr bērns vēl ir mazs, bet augot lielākam, gultas kājgali ir iespējams izvilkt un pielāgot augumam.YappyGrow gulta ir no cieta koka materiāla – bērza, kas spēj izturēt pat līdz 100 kg, tāpēc par tās izturību jums nebūs jāsatraucas arī 18 gadu vecumā! Vēl viena gultas labā īpašība ir tā, ka to iegādājoties, netiks laupīta bērnība, kā gadījumos, ja bērnam būs uzreiz jāguļ pieaugušo gultā, kas ir pārāk plaša. Pēc pilngadības sasniegšanas bērns tāpat visdrīzāk pametīs vecāku mājas un dosies veidot savu patstāvīgu dzīvi, kur, ja būs nepieciešams, arī iegādāsies pieaugušo gultu pēc savas izvēles.

Apkopojot galvenos iemeslus, kāpēc YappyGrow gulta būs laba izvēle Jūsu bērnam :

  • Funkcionalitāte – Gultas apdarē ir iestrādāti augstie bortiņi, kas neļauj no tās izkrist, kad bērns vēl ir mazs, bet augot lielākam, kājgali ir iespējams izvilkt un pielāgot Jūsu pusaudža augumam.
  • Dabīgs materiāls – bērzs, kas būs izturīgs gan viena, gan astoņpadsmit gadu vecumā, izturot par 100 kg lielu svaru. 
  • Lakas un krāsas uz ūdens bāzes – tā kā gultas apdarē netiek lietotas ķīmiskas vielas, Jūsu bērns ilgtermiņā jutīsies tajā labi un neveidosies alerģija.
  • Ģimenes budžets – Iegādājoties šādu gultu Jūs ietaupīsiet ģimenes budžetu, jo tā ir paredzēta, lai būtu Jūsu mājās uz 18 gadiem. Tā vietā, lai ik pēc diviem vai trīs gadiem iegādātos jaunu gultu, variet ieplānot kopīgu izbraucienu ģimenes lokā.
  • Vairāk vietas mājās – Pat tad, kad bērns ir izaudzis, gultas kājgali nepieciešams izvilkt tikai uz brīdi, kad rodas vēlme nosnausties diendusu vai uz nakti. Dienas laikā tā var būt arī saliktā veidā, jo apsēsties tāpat ir ērti un tādā veidā tiks ietaupīta vieta istabā.

YappyGrow gulta ir viegli saliekama mājas apstākļos un nav nepieciešams lasīt garas un nesaprotamas pamācības.

SPIED TE, LAI UZZINĀTU VAIRĀK PAR YappyGrow gultām!