Kāds sporta veids vajadzīgs zēniem?

Kāds sporta veids vajadzīgs zēniem?

11. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neapstrīdams ir fakts, ka sports ir nepieciešams pareizai fiziskajai attīstībai gan zēniem, gan meitenēm. BEZ TAM, zēniem piemēroto sporta veidu, ir vairāk. Kādu sporta veidu izvēlēties savam mazajam vīrietim, stāsta psiholoģe Alika Sorokina.

"Protams, pirms sākt zēnu laist uz kādām sporta nodarbībām, jānovērtē viņa spējas, personīgās vērtības, prasmes un iemaņas, kā arī viņa intereses", - atgādina psiholoģe.

Kā stāsta psiholoģe Alika Sorokina, tikai vecāki var noteikt, kas patiešām ir vajadzīgs bērnam, jo tikai viņi labāk par citiem zina visu par bērna talantiem un viņa fiziskās attīstības pakāpi.

"Ja zēnam ir augsts intelekta līmenis, viņam var patikt tāds sporta veids kā šahs, dambrete", - atgādina par mierīgajiem sporta veidiem Alika Sorokina.

Kopējai fiziskajai attīstībai, gribasspēka norūdīšanai spēcīgā dzimuma pārstāvjiem derēs arī peldēšana.

Daudzi vecāki laiž zēnus uz austrumu cīņas nodarbībām, bet psiholoģe iesaka būt uzmanīgiem ar dažādiem cīņas sporta veidiem.

"Zēnus ar augstu agresijas līmeni nevajadzētu laist uz cīņas sporta veida nodarbībām, jo vienīgais, ko zēns tur iemācīsies - izrādīt savu agresiju vēl agresīvākā veidā. Jā, viennozīmīgi, austrumu cīņām ir sava filosofija, bet zēns to var sākt apzināties tikai pēc 12 gadu vecuma, pēc tam, kad ir izveidojušās personiskās vērtības un veidojas garīgā pasaule"- stāsta psiholoģe.

Tādā gadījumā labāk izvēlēties sportā veidu, kurā ir liela fiziskā slodze, piemēram, futbols, basketbols un tāda veida nodarbības, lai zēnam būtu iespēja izlaist savu agresiju caur fizisko aktivitāti.

Apkopojot visu augstākminēto, jāsaprot, ka izvēlēties pareizo sporta veidu savam bērnam var tikai vecāki, vērojot bērna īpatnības, viņa intereses, kā arī pievēršot uzmanību viņa spējām. Bet jāatceras, ka sportam noteikti ir jābūt zēna dzīvē, vienalga, vai tā būtu peldēšana vai futbols, galvenais, lai šīs nodarbības zēnam patiktu, sagādātu prieku un pozitīvi ietekmētu bērna kopējo attīstību.

20160225100045-17101.jpg